≫ 

Horor za srpskog rukometaša u Izraelu: "Proveli smo noć u strahu, gađali su sve gradove istovremeno"

- Otvorena su javna skloništa u gradovima, a skoro svaki stan ima posebnu, sigurnu sobu i tamo se sklanjamo kada se oglase sirene - rekao je Stojković

  • 4
Bombardovanje, Gaza, Izrael, Palestina Foto: Tanjug/AP

Sukob između Izraela i Hamasa eskalirao je u noći između utorka i srede sa gotovo hiljadu ispaljenih raketa, sa više desetina civilnih žrtava. Posle noći nasilja kakvo u ovom turbulentnom regionu nije viđeno godinama ostale su ruševine i potresni prizori, ali dan protiče mirno.

To je za Blic potvrdio Tomislav Stojković (35), rukometni golman Hapoela iz Ašdoda, jednog od gradova u južnom pojasu između Gaze i Tel Aviva koji su se noćas našli na udaru Hamasovih raketa.

- Poslednji napad bio je u sredu oko pet sati, tako da je za sada ovde mirno - rekao je Stojković.

Izraelski mediji preneli su da su dve žene poginule, a oko 90 ljudi povređeno kada su na susedne gradove Aškalon i Ašdod pale rakete ispaljene iz pojasa Gaze.

- Otvorena su javna skloništa u gradovima, a skoro svaki stan ima posebnu, sigurnu sobu i tamo se sklanjamo kada se oglase sirene. Škole po naredbi ne rade u krugu od 40 kilometara od Gaze - kaže naš rukometaš.

On je, kao i ostali stanovnici raketirane izraelske obale, prethodnu noć proveo u strahu. U Ašdodu koji ne na pola puta između Tel Aviva i Gaze, sirene za vazdušnu opasnost nisu neobična pojava, ali je jučerašnja eskalacija između Izraelaca i Palestinaca bila najgora od 2014. godine. Stojković je poslao video snimljen sa njegove zgrade u Ašdodu na kojem se vidi kako rakete i izraelski pvo paraju nebo.

- Sinoć je bilo jako ozbiljno, raketirali su u isto vreme skoro sve velike gradove u Izraelu. Samo na Tel Aviv su ispalili više od 100 raketa, ukupno više od 800 - rekao je Stojković.

Video: Raketna paljba iz Gaze na Izrael u ranim jutarnjim časovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predraga

    12. maj 2021 | 19:17

    🇵🇸❤️🇷🇸

  • Jugo

    12. maj 2021 | 19:39

    Gadjali a nikog pogodili ? Dokle vise, izraelu ispalene 130 rakete a nijedna nije pala na izrael ? jel to gumenim raketama, Sad kad se Iran ukljuci pa Turska onda idu ko Amerike haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA