≫ 

Vojvodina dovela pojačanje za Ligu šampiona

David Mehić po treći put u Vojvodini

  • 0
David Mehić

Foto: MN Press

Treći put u karijeri David Mahić postao je član odbojkaškog kluba Vojvodina, saopšteno je iz srpskog šampiona.

On će biti veliko pojačanje Novosađana u pohodu na nove domaće trofeje i učešće u Ligi šampiona.

Mehić je dete Vojvodine, u kojoj je prošao mlađe selekcije, zatim sa prvim timom osvojio tri titule, otišao u Francusku, vratio se u Novi Sad, uzeo Kup Srbije, četvrtu titulu i opet otišao da sreću okuša u inostranstvu.

U minuloj sezoni bio je član Politehnike Lublin, sa kojom je igrao Prvu poljsku ligu (jedan rang ispod Superlige), osvojio prvo mesto, kroz plej-of izborio plasman u najviši rang i bio jedan od ključnih igrača na putu do uspeha.

- Sada je David ponovo kod kuće, a dres Vojvodine nosiće u naredne dve sezone.

- Mehić je potpisao dvogodišnji ugovor i zaista mi je drago iz više razloga. Prvo, zaokružili smo priču na poziciji prijema, a drugo on je dete Vojvodine, ponikao je ovde, ima nesporan kvalitet koji je nama potreban. Sigurno će mnogo značiti ekipi i našoj igri. Sada ima i dobro inostrano iskustvo, jer je igrao u Poljskoj i tamo se dobro pokazao. Očekujem da period adaptacije kratko traje, on zna sve u vezi sa klubom, jasne su mu ambicije, poznato mu je kako radimo i funkcionišemo", istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Mehić je istakao da je do dogovora došlo vrlo brzo i lako.

- Prošle sezone sam igrao u Poljskoj, imao priliku da se borim za prvo mesto i to je bilo uspešno. Takvo iskustvo mi znači mnogo na polju samopouzdanja, a generalno je Poljska ostavila na mene jak utisak kvalitetom i organizacijom. Kada je počela priča o povratku, odmah sam se zainteresovao. Naravno, Voša je moj klub i lako smo se dogovorili"

Drago mi je što se vraćam kući, odbojka je u Novom Sadu sport broj jedan, navikao sam da igramo za trofeje, da imamo visoke ciljeve, a ambicije kluba i moje su apsolutno iste, naveo je on.

- Mnogo znači i to kada znaš da ćeš igrati grupnu fazu Lige šampiona, krećeš pripreme sa tom idejom. Biće zanimljivo, a vreme je da se počnu beležiti rezultati i u Evropi. Upoznat sam i sa time da je ekipa dosta promenjena, ali verujem da ćemo se svi brzo uklopiti. U Vojvodini normalno da igrači budu deo porodice, tako da sve to brzo dođe na svoje - istakao je Mehić.

Video: Kako je Boba Kovač odbio Kanađane, pa preuzeo Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA