≫ 

Dobijamo novog šampiona Srbije u vaterpolu: Rašović uništio Šabac i poslao Radnički u borbu za pehar

Ubedljiva pobeda Kragujevčana protiv Šapca, koji je do danas držao naslov prvaka

  • 0
STRAHINJA RASOVIC

Foto: MN Press

Šabac se neće boriti za šampionski pehar u prvenstvu Srbije. Klub koji je osvojio titulu 2019. godine i koja je ostala u njegovom vlasništvu sve do tekuće sezone, zbog pandemije koronavirusa, poražen je od Radničkog iz Kragujevca u majstorici polufinala - 14:7 (3:2, 3:2, 4:3, 4:0).

U borbi za titulu prvaka Srbije naći će se Novi Beograd, kojem će ovo biti prva prilika u istoriji da postane šampion Srbije i pomenuti Radnički, koji takođe nikada do sada nije uspeo da se domogne pehara. Tri puta je gubio u finalu.

Meč u Kragujevcu bio je neizvestan samo do pred kraj prvog poluvremena. Radnički je vodio 6:4 nakon dve četvrtine, ali je nakon toga usledio veliki pad Šapčana. Čak i sa igračem više su se mučili vaterpolisti ovog kluba, što su Đavoli umešno koristili.

Domaćin je tako malo po malo podizao prednost kako je utakmica odmicala, a na kraju je poslednju četvrtinu dobio sa ubedljivih 4:0 i tako razrešio sve moguće dileme oko pobednika. Najefikasniji igrač utakmice bio je Strahinja Rašović sa pet golova, dok su po dva postigli Ukropina i Toholj. Sa druge strane, u timu Šapca se istakao Stojanović koji je tri puta zatresao mrežu.

Video: Zajedno došli da prime vakcinu: Nikola Rađen i Filip Krajinović se vakcinisali protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA