Đurđević i Odbojkaški savez kažnjeni zbog rasističkog ispada: Uz suspenziju, moraće da uplate novac

Nije pomoglo ni izvinjenje koje je naša odbojkašica uputila rivalkama sa Tajlanda

  • 5
Sanja Đurđević

Printskrin: Instagram.com/noonelovesmeanditsok

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) suspendovala je srpsku odbojkašicu Sanju Đurđević zbog rasističkog ispada na meču Lige nacija protiv Tajlanda, odigrane 1. juna.

Ona je svojim gestom prilikom slavlja iziritirala mnoge pripadnike mongoloidne, žute rase pokazujući kose oči svojim saborkinjama. Da sve bude još gore, kamere su zabeležile ovaj incident, koji se brzo proširio putem društvenih mreža, a brojni stanonici Tajlanda tražili su oštru kaznu za našu odbojkašicu.

Ona je ipak dobro prošla, pošto je od FIVB dobila suspenziju na dve utakmice. Uz to Odbojkaški savez Srbije kažnjen je sa 20.000 švajcarskih franaka zbog nepromišljenog gesta. Na ovu odluku, naši organi neće imati pravo žalbe i odluka će odmah stupiti na snagu.

 

Podsetimo da se srpska odbojkašica momentalno izvinila Tajlanđankama zbog gesta. Posle meča one su se zajedno i fotografisale i moglo se primetiti da joj rivalke to nisu uzele za zlo.

- Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom "Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih". Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju - napisala je Sanja.

Video: Jedna od najlepših srpskih odbojkašica ima i prelepu sestru

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA