Bio sam na 6 sati od umiranja, potpisao sam "pakt o smrti": Agonija evropskog i svetskog prvaka!

Mislio je da je u pitanju korona, ali mu sada treba godinu dana da se oporavi

  • 0
Patrik Sjoberg

Printskrin: Youtube/Malou Efter Tio

Patrik Sjoberg, švedski skakač u vis koji je 1987. godine ostvario svetski rekord sa skokom 2.42 metra, dao je jedan intervju za domaće medije u kom je otkrio kako je u martu ove godine jedva preživeo!

Sjoberg sada ima 56 godina i svojevremeno je osvajao srebro i bronzu na Olimpijskim igrama, dok je na SP i EP uzimao zlato, a o svojoj agoniji je rekao:

- Bio sam na šest sati od smrti. Mislio sam da je u pitanju korona i da ću se oporaviti sa puno vode i sna. Ali, telo je počelo da otkazuje. Nisam uspevao da stignem do kupatila. Sećam se samo da sam pao i ničega više - rekao je Sjoberg za "Aftonbladet".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Patrik Sjöberg (@242patrik)

 

U bolnici ga je sačekala dijagnoza: bakterijska infekcija na rebrima koja je izazvala sepsu i upalu pluća. Najpre je bio mesec dana na intezivnoj nezi, doks e krvna slika nije normalizovala.

Potom je usledila greška i otpust iz bolnice, jer se infekcija ponovo vratila. Ovoga puta je pogodila donji deo leđa i tada je krenula borba za život.

- Sada sam zahvalan što mogu da ustanem. Nekad sam malo bolje, nekada ne, ali to je sada čista borba. Dok sam ležao u teškom stanju u bolnivi, ispred mene su bile stepenice kojima sam mogao da se spustim. Osetio sam neku svetlost i toplinu, ali sam odlučio da ne idem dole. Imam osećaj da sam tada odabrao da ne umrem.

Ono što sada karakteriše Sjoberga jeste to da se više ne plaši smrti. Za potpuni oporavak trebaće mu još godinu dana, a po izlasku iz bolnice potpisao je "pakt o smrti."

- Sada sam sto odsto za aktivnu eutanaziju - poručuje Sjoberg koji i danas drži evropski rekord u skoku u vis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA