Odbojkaši Srbije moćni protiv SAD! Ponovo su na mestu koje vodi na završni turnir Lige nacija

Trijumf u četiri seta, kojim je serija pobeda produžena na tri meča

  • 1
Aleksandar Atanasijević Foto: MN Press

Nakon vezanih pobeda protiv selekcija Nemačke i Irana, odbojkaši Srbije večeras su upisali u svoje knjige još jedan veoma važan trijumf. Na megdan reprezentaciji SAD izašli su veoma raspoloženo, nisu dozvolili da ponovo odu do petog seta, čime su osvojili sva tri boda i došli na treće mesto na tabeli Lige nacija - 3:1 (25:23, 25:17, 19:25, 27:25).

Samo prve četiri reprezentacije obezbediće plasman na završni turnir, a trenutno prve dve pozicije drže Poljaci i Brazilci. Na deobi trećeg mesta sa Srbijom nalazi se Slovenija, a samo bod manje ima Francuska na petoj poziciji.

Prelomni trenutak u prvom setu desio se na samom kraju i on je faktički dao vetar u leđa našim momcima. Smenjivali su se i jedni i drugi u prednosti, ali je Srbija na rezultatu 23:23 osvojila dva vezana poena i uzela taj deo igre. To im je dalo vetar u leđa, pa su na početku drugog imali seriju 0:6, kojom su faktički ispisali dalji tok ovog dela igre, koji su rešili u svoju korist rezultatom 17:25.

Usledilo je manje "pražnjenje" u trećem setu, Amerikanci su igrali na sve ili ništa, brzo su poveli, a naši momci su uspeli da se vrate. Međuti, baš u tom trenutku videli smo seriju 5:0, kojom je SAD otišao na nenadoknadivu razliku. U četvrtom setu je uglavnom Srbija bila ta koja je vodila, imali su naši odbojkaši +5 (17:22), ali onda su uprskali stvar. Amerikanci su došli do 23:23, a onda se igralo na razliku. Na svu sreću, zadržali su staloženost i na kraju slavili u ovom delu igre rezultatom 27:25.

Video: Slobodan Kovač i dalje je ogorčen zbog nepravednog otkaza u Peruđi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA