≫ 

Srpski Ol star u vaterpolu: Novi Beograd predstavio Mandića, u upravi Soro i Šefik

Slobodan Soro, naš proslavljeni reprezentativni golman, prvi put se obrtio medijima nakon što je prekinuo svoju profesionalnu karijeru dugu 31 godinu

  • 4
VK Novi Beograd Foto: VK Novi Beograd

Vaterpolo klub Novi Beograd na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama SC „11.april“ na Novom Beogradu predstavio je nova pojačanja kluba: Denisa Šefika novog člana Uprave kluba zaduženog za sportski deo, Slobodana Sora sportskog menadžera kluba, ali i Dušana Mandića MVP-ja Finalnog turnira Lige šampiona, kao veliko igračko pojačanje ekipe.

- U Vaterpolo klub Novi Beograd došao sam na poziv Aleksandra Šapića. Ovo jeste mlad klub, ali sa velikim ambicijama što se može videti po igračkom kadru i kvalitetu stručnog štaba. Trudićemo se da nametnemo jedan nivo u igri, koji će svi drugi klubovi pratiti. Imamo ozbiljnog trenera, jak sastav i svi zajedno ćemo se potruditi da klub podignemo do visina na kojima do sada nije bio. Čestitam Dušanu na tome što je bio najbolji igrač Lige šampiona i nadam se da će iste partije pružati i kod nas u klubu - rekao je Denis Šefik, novi član Uprave VK Novi Beograd.

Slobodan Soro, naš proslavljeni reprezentativni golman, prvi put se danas obrtio medijima nakon što je prekinuo svoju profesionalnu karijeru dugu 31 godinu.

- Na moju veliku sreću dobio sam poziv VK Novi Beograd da se pridružm, po mom mišljenju, najkvalitetnijoj vaterolo priči koja danas postoji u Srbiji, a verovatno i šire. Ekipa je izuzetno jaka i sasvim sam siguran, sposobna za velika dela. U naredne dve godine nas očekuje i Fajnl-ejt i smatram da uz pravi rad i odnos možemo da se nadamo vrhunskom rezultatu i da pokušamo da Novi Beograd dovedemo na krov Evrope – jasan je bio Slobodan Soro, dodavši da se nada da će se i u budućnosti u vaterpolo sportu postojati zdrava konkurencija i da će i drugi naši klubovi poput Radničkog, Šapca, Partizana, Crvene Zvezde beležiti velike rezultate.

Sef stručnog štaba, Vladimir Vujasinović naglasio je da klub već godinama unazad jača sve svoje strukture i da je dolazak novih pojačanja samo dokaz da je cilj VK Novi Beograd da bude izuzetan klub koji će predstavljati srpski vaterpolo na svetskom nivou.

- Prošle godine smo odigrali prvi put Super ligu, došli smo do finala ovogodišnjeg prvenstva, bili smo učesnici LEN kupa. Imali smo iza sebe komplikovanu sezonu, mnogo posla, pravili smo tim za sledeću sezonu i drago mi je da vidim ove ljude oko sebe, jer znam da će nam biti mnogo lakše da sa njima dođemo do zacrtanog cilja, do evropskog trona – rekao je Vujasinović.

Dušan Mandić izrazio je zadovoljstvo što je došao u novobeogradski klub.

- Drago mi je što se vraćam u Beograd, videli ste na završnom turniru Lige šampiona da mi je bazen „11. april izuzetno prijao. Ono što je VK Novi Beograd uradio prošle sezone mislim da je od nemerljive važnosti za srpski sport, posebno za vetrpolo, i verujem da će to popularizovati naš sport – rekao je Mandić i kroz osmeh se zahvalio prisutnima što su došli na njegovu rođendansku konferenciju za štampu, na kojoj je ispred svog novog kluba dobio i rođendadnsku tortu iznenađenja.

Đorđe Pejčić ispred VK Novi Beograd rekao je da su se svi zajedno u proteklim godinama trudili da klub postave na zdravim temeljima i jakim osnovama, da su sistemski uređene sve kategorije od najmlađih do prvotimaca i da će klub sa jasnim i velikim ambicijama pristupiti svim izazovima koji ga u budućnosti čekaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    16. jun 2021 | 18:14

    Sa čijim parama prave drim tim udjes u politiku i praviš svoj tim sa parama gradjana a trofejni klubovi se unistavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA