Japanci konačno "presekli": Bez stranih navijača u Tokiju, na otvaranju Igara do 20.000 gledalaca

Sva javna mesta na kojima je bilo planirano gledanje Olimpijskih igara biće pretvorena u vakcinalne punktove

  • 1
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022

Foto: Tanjug/AP

Organizatori letnjih Olimpijskih igara u Tokiju razmatraju da dozvole prisustvo do 20.000 gledalaca na otvaranju 32. Olimpijade, koja počinje 23. jula.

Broj od 20.000 gledalaca na ceremoniji otvaranja podrazumeva posetioce koji su kupili karte i zvaničnike Olimpijade, saznaje agencija Kjodo iz pouzdanih izvora bliskih organizatorima.

Vlada Japana je saopštila da će odobriti okupljanja do 10.000 ljudi u delovima zemlje koji nisu na udaru korona virusa ili pod vanrednim merama, ali pod uslovom da ta brojka ne prelazi 50 odsto kapaciteta prostora u kojem se održavaju sportske igre ili koncerti.

Za ceremoniju otvaranja Olimpijade se očekuje da organizatori obezbede dodatna mesta za zvaničnike povezane sa igrama, navode izvori agencije Kjodo i najavljuju da će o tom pitanju sutra biti održan video sastanak zvaničnika vlade Japana, gradskih vlasti Tokija i Međunardnog olimpijskog komiteta.

Uz to, doneta je zvanična odluka da se sva javna mesta na kojima je planirano da se Olimpijske igre gledaju uživo promene u vakcinalne punktove zbog problema koje Japan ima sa koronavirusom.

Letnje olimpijske igre boće održane od 23. jula do 8. avgusta.

Video: Presrećni MVP nakon trke pomazio svog konja na hipodromu u Somboru, poklonio se i džokeju

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    21. jun 2021 | 06:01

    zato se se vecina povlaci od sportista sa olimpijskih igara (teniseri) nece da učestvuju u toj manipulaciji a verovatno i posetioci ce odkazati dosta pa neka se sami provode u igrama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA