Srpski rukometaši tukli Makedonce i u drugom prijateljskom meču, opet blistao Pešmalbek

Još jedna impresivna partija izabranika Tonija Đerone

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona

Foto: MN Press

Rukometaši Srbije trijumfovali su i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Severne Makedonije sa 33:23 (17:11) i tako sa dve pobede uspešno završili junsko okupljanje.

Više od toga raduje činjenica da su debitanti u reprezentativnom dresu iskoristili pruženu šansu i pokazali da na njih može da se ozbiljno računa u budućnosti.

 

Orlovi su u niškoj dvorani "Čair" silovito započeli utakmicu i ubrzo stekli veliku prednost koju su onako raspoloženi samo uvećavali. Ekipa Severne Makedonije sredinom poluvremena nije uspela da realizuje tri dosuđena sedmerca, pa je uz efikasnu igru Srbije razlika rasla i do devet golova prednosti, a na poluvreme se otišlo rezultatom 17:11.

U nastavku utakmice Bomaštara je na golu zamenio mladi Luka Krivokapić koji je odmah zabeležio nekoliko odbrana. Srbija je istim tempom nastavila i u drugom delu utakmice.

Pored standardnih reprezentativaca i debitanti u ekipi su se trudili da opravdaju poverenje selektora Đerone i nametnu se i za sledeće akcije. Sigurnom igrom Orlovi su priveli utakmicu kraju uz dvocifrenu prednost - 33:23.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Vanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po 5 postignutih golova, dok su se Darko Đukić i Petar Đorđić po 4 puta upisali u strelce.

U redovima Severne Makedonije istakli su se Nenad Kostevski sa 5, a Cvetan Kuzmanovski i Ivan Georgiev su postigli po 4 gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA