Cirkus u Japanu: Građani se bune - navijači na Olimpijskim igrama mogu da piju, a šta mi da radimo?

Ne smiruje se nezadovoljstvo dela japanske javnosti zbog toga što će se u Tokiju uprkos pandemiji održati OI

  • 1
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022

Foto: Tanjug/AP

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju u saradnji sa Vladom Japana planiraju da dozvole prodaju alkoholnih pića onima koji budu posetioci na tribinama. Takva odluka, baš kao i sve prethodne, naišla je na osudu lokalnog stanovništva, koje već duže vreme ne može da ode u izlazak zbog mera koje sprečavaju širenje korone.

Na borilištima će moći da prisustvuje najviše 10.000 navijača gde je to moguće, odnosno 50% kapaciteta za manje dvorane. Odluka o alkoholu nije još definisana. Japanci inače tradicionalno izlaze petkom i subotom, gde u barovima često konzumiraju i alkoholna pića.

- Vlada je nedavno ublažila mere, pa smo došli do kvazi-vanrednog stanja. Služenje alkohola dozvoljeno je u Tokiju i to saom u nekim delovima u kojima ima mnogo barova, a u njima mogu da budu manje grupe ljudi u ograničenim periodima. Najveći problem je nejednak tretman – bioskopi su, na primer, zabranjeni, a sportske priredbe su dozvoljene - piše jedna organizacija, koja traži način da svi budu zadovoljni.

Četvrti talas korone vrhunac je doživeo u maju, a u utorak je prijavljeno 435 slučajeva zaraze u celoj zemlji, što je izuzetno mali broj uzimajući u obzir broj stanovnika. Ipak, Japanci ne popuštaju mere, a dobra vest je da je sada već 18% njih vakcinisano bar jednom dozom korona-cepiva.

Video: Jedan fudbaler Partizana nije došao na pripreme, Stanojević ga otpisao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. jun 2021 | 08:39

    Pre par godina u centru Beograda...kafe na Studentskom trgu...konobar sipa dva pica tinejdzerki od nekih 17-18 godina...Jeste da ih je eksirala, ali brzo gubi svest i pada sa stolice...prevezena na VMA, gde je utvrdjeno trovanje alkoholom sa preko 2,5 promila..., Izvrseno ispiranje i tinejdzerka je spasena...Malo sam se zainteresovao i saznao da u mnogim lokalima gazde radi brze zarade kupuju votku sumnjivog porekla na veliko - burad, a zatim je prepakuju u firmirane flase, isto votke, koju po nazovi povoljnoj ceni uvaljuju omladini...uz naravno dobar profit i veliku stetu po zdravlje onog ko je konzumira...E ukoliko se utvrdi nesto slicno, vlasniku lokala kazna da plati lecenje na VMA, koje uposte nije jeftino, zatim dusevni bol, zatim sve kazne po vazecim zakonima i na kraju trajna - dozivotna zabrana bilo kakvog posla u ugostiteljstvu i takodje javno objavljivanje imena, prezimena i lokala gde se to desilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA