Srbija još sanja polufinale Lige nacija: Teškom mukom pali Holanđani, čeka se kiks Italije i Rusije

Dražen Luburić bio je najzaslužniji za trijumf naše ekipe danas protiv Holandije

  • 1
Odbojkaši Srbije, Odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Namučili su se odbojkaši Srbije danas protiv Holandije, ali su na kraju uspeli da slave posle pet setova i da zadrže objektivne šanse za plasman u polufinale Lige nacija. Trijumf protiv današnjih rivala bio im je ukupno deseti u takmičenju, a sve je rešeno u dramatičnoj završnici petog seta - 3:2 (25:21, 21:25, 25:18, 21:25, 17:15).

Velika borba se vodila u italijanskom Riminiju, a Srbija je slavila tek pošto je iskoristila treću loptu u tajbrejku. Time je iskočila na četvrto mesto u Ligi nacija, koje vodi u završnu fazu sa skorom 10-4, ali problem je što svoje mečeve još nisu odigrali Francuzi i Rusi. Prvi igraju sa Argentincima, dok drugi pred sobom imaju Italijane.

Bilo je problema na prijemu u prvom setu, ali je na svu sreću uz dobre servise Luburića napravljena serija 7:1, kojom je rešen uvodni deo igre. U drugom setu je Srbija takođe morala da juri Holanđane, ali ovaj put ih nije "uhvatila". To kao da je bio trzaj koji je bio neophodan našem timu, koji je zatim treći deo igre otvorio sa 16:9 i lagano poveo sa 2:1.

Nije uspela Srbija da reši meč u četiri seta ni ovoga puta i tako osvoji sva tri poena. Holanđani su se vratili iz minusa i izborili su peti set u kojem je bilo drame. Mada nije moralo, pošto su izabranici Slobodana Kovača poveli sa 6:1, ali tada kao da je zadrhtala ruka. Ušlo se u egal završnicu, u kojoj je realizovana treća meč lopta vredna pobede.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dražen Luburić sa 32 osvojena poena, po 12 poena su osvojili Petar Krsmanović, Marko Ivović i Miran Kujundžić, dok se kod Holanđana istakao Stijn van Tilburg koji je 21 put poentirao protiv naše reprezentacije uz Tijsa ter Horsa koji je brojao do 17 poena.

Video: Ne morate da pipnete mrežu, dovoljno je da ih vidite i upecali ste se: Najlepše srpske odbojkašice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👀

    22. jun 2021 | 22:03

    Nema sanse vise prokockali su je protiv Rusa i Argentine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA