≫ 

Određen spisak strelaca za Olimpijske igre

Sedam takmičara imaće Srbija na najvećoj svetskoj smotri

  • 3
Streljaštvo Zorana Arunović

Foto: SSS

Srpski strelci su u protekle dve i po godina izborili sedam olimpijskih viza.

Upravni odbor Saveza je usvojio predlog sportskog direktora i stručnog štaba, pa će Srbiju na Igrama u disciplini pištolj predstavljati Zorana Arunović, Damir Mikec i Jasmina Milovanović, a u disciplini puška Andrea Arsović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović.

U miks takmičenjima, koja će se prvi put naći na programu Olimpijskih igara, Srbija će imati tri para, jedan pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

Olimpijski tim je određen na osnovu kriterijuma usvojenih pre tri godine, pre početka kvalifikacionog ciklusa.

Sportski direktor Streljačkog saveza Dragan Marković rekao je da su u olimpijskom timu strelci koji su tokom kvalifikacionog ciklusa izborili kvote.

Damir Mikec

Foto: SSS

- Svi oni su rezultatima zaslužili mesto u timu, nije bilo potrebe za relokacijom kvota. Atmosfera među olimpijcima je vrlo dobra, verujem da će spremni dočekati takmičenje. Posle Svetskog kupa, koji u četvrtak počinje u Osijeku, imaće još par nedelja za pripreme. U Tokiju ćemo imati ukupno 16 nastupa, nadamo se što većem broju finala - naveo je on.

U stručnom štabu su šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević, selektor za pištolj Jelena Arunović i trener za pištolj Goran Mikec.

Petoro strelaca već imaju olimpijskog iskustva, najviše Damir Mikec, koji će četvrti put učestvovati na Igrama. Debitanti na Igrama su Sanja Vukašinović i Jasmina Milovanović. Streljački turnir na Olimpijskim igrama počinje 23. jula, a završava se 3. avgusta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA