Veliki presedan na Evropskom prvenstvu: Utakmica Hrvatske se ponavlja, sudije napravile propust

Rukometašice Hrvatske moraće još jednom da se izbore za pobedu protiv Austrije

  • 0
Srebrna medalja i lopta koje su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručile rukometašice reprezentacije Srbije Foto:Tanjug/Zoran Žestić

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija pobedila je u četvrtak na Evropskom prvenstvu u Celju selekciju Austrije rezultatom 24:23, međutim ta utakmica je poništena, što je presedan na tako visokom nivou takmičenja.

Završnih deset minuta i dve sekunde biće ponovo odigrano piše Blic, a protest koji su uložili Austrijanci odnosio se na Miju Brkić, igračicu Hrvatske koja je igrala sa tri dobijena isključenja, a ujedno je bila strelac pobedonosnog gola.

Posle pregledanja snimka utakmice, disciplinska komisija EHF-a utvrdila je veliki propust zapisničkog stola i sudija, pa su tako odlučili da ponište ishod utakmice i naredne ponavljanje završnice.

Pri prekidu utakmice, rezultat na semaforu je bio 19:18 za reprezentaciju Hrvatske, a selekcija ove zemlje je tokom jučerašnjeg dana poražena od Francuske rezultatom 24:14, pa bi joj pobeda nad Austrijankama dosta značila. Sutra će se sastati sa Crnom Gorom.

Video: Blam utakmice: Holandska čuvarka mreže počela prerano da se raduje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA