≫ 

Brazilac oborio Ginisov rekord u najnapornijoj fitnes vežbi, za sat vremena izveo 951 ponavljanje

Uradio je sve ovo zbog svoje bolesne nećake

  • 2
Foto: twitter/reuters kasijano rodrigez laureanu

Vežba koju ne vole ni oni najjači i najspremniji, sastoji se od stojeće pozicije, čučnja, ležećeg stava i skleka, i taj niz se ponavlja, a svako ko je probao dobro zna koliko snage i kondicije je potrebno da uradi i samo nekoliko ponavljanja.

Brazilac Kasijano Rodrigez Loreano je to uspeo da ponovi 951 put - i to za samo sat vremena!

Zaista neverovatan podvig ovog čeličnog momka koji živi i radi u Singapuru, a imao je i poseban, humani razlog za ovako nešto. Uradio je to zbog svoje nećake koja je rođena prošle godine sa teškim srčanim poremećajem, pa je na ovaj način imao za cilj da animira ljude dobre volje da pomognu da se izvrši komplikovana operacija.

Njegov podvig je sada ušao i u Ginisovu knjigu rekorda. Niko pre njega nije izveo toliki broj ponavljanja pomenutog niza zahtevnih pokreta.

- Umoran sam. Nije išlo baš onako lako kako sam mislio da će ići, ali sam ipak veoma, veoma srećan što sam uspeo da postavim rekord - rekao je 35 - godišnji Brazilac.

Kasijano je rođen u regiji Sao Gabriel u južnom Brazilu, bio je i MMA borac, dve godine je u Singapuru, i trenutno mu je sav motiv u životu njegova bolesna nećaka Rebeka, kojoj je obećao da će oboriti rekord.

- Ne znam kada ću moći da je vidim i ovo je jedini način na koji mogu nekako da joj pomognem, mojim vežbama - kaže Laueano, koji nije video svoje najbliže još od kad se preselio u Singapur 2019. godine.

Laureano je isprva ciljao 1.000 ponavljanja, ali to mu nije uspelo jer je zaradio povredu noge dva dana pred zvanično merenje. Kaže da je trenirao devet meseci za ovaj podvig.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA