≫ 

Umrla 24-godišnja olimpijka, pre smrti ostavila poruku o pritiscima koje trpe sportisti

Tužan dan za novozelandski sport

  • 0
Olivia Podmore Foto: Profimedia/Sebastian Gollnow / AFP

Novotelandska biciklistkinja Olivija Podmor koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, preminula je u ponedeljak u 25. godini.

Vest o njenoj iznenadnoj smrti potvrdila je njena porodica.

Oglasio i Biciklistički savez Novog Zelanda koji je izrazio tugu zbog Olivijinog preranog odlaska.

- Olivija je neko koga smo svi voleli i poštovali. U ovom teškom trenutku želimo da ponudimo pomoć i podršku svim našim članovima, posebno onima koji su sa Olivijom bili bliski. Olivijina porodica je u našim mislima i molimo medije da poštuju njihovu privatnost - poručili su.

Poruke saučešća porodici uputio je i olimpijski komitet Novog Zelanda.

- Olivija je predstavljala Novi Zeland sa čašću i ponosom na Igrama u Riju 2016. godine i na Igrama Komonvelta 2018. Bila je cenjen član tima i njena smrt je veliki gubitak za celu našu zajednicu.

Detalji smrti biciklistlkinje nisu objavljeni, ali se doznalo da je Podmor nešto ranije tokom dana na Instagramu objavila uznemirujući post koji je u međuvremenu izbrisan sa njenog naloga.

Objava se odnosila na velike pritiske sa kojima se suočavaju sportisti.

- Sport je sjajna stvar za veliki broj ljudi. To je borba, nekada mučenje, ali je takođe sjajna stvar. Osećaj koji donosi sport ne može da se meri sa bilo čime drugim kada pobeđuješ, ali kada gubiš, kada te ne izaberu u tim ili kada se ne kvalifikuješ za takmičenje, kada se povrediš, kada ne ispuniš očekivanja okoline, kada se ne udaš kada smatraju da trebaš, kada ne kupiš kuću, ne rodiš decu jer pokušavaš da budeš najbolji u sportu - to takođe ne može da se meri sa bilo čime - pisalo je u njenoj objavi.

Video: Ovako govori sportistkinja: Emotivna Jovana Brakočević o Maji Ognjenović i Tijani Bošković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA