≫ 

Naš bokser deo spektakla pred meč Entonija Džošue na stadionu Totenhema

Crnogorac srpskih korena rame uz rame sa Džošuom u Londonu

  • 3
Dilan Prašović

Foto: Promo

Crnogorac Dilan Prašović, poreklom iz Sjenice u Srbiji, boriće se za svetsku WBO titulu u kruzer kategoriji protiv Lorisa Okolija. San koji svi bokseri imaju kada prvi put kroče u ring, da se na svetskoj sceni bore za šampionski pojas, najbolji Crnogorac u kruzer kategoriji Dilan Prašović (26) imaće priliku da ostvari 25. septembra u Londonu.

Biće deo spektakla koji će biti održan na novom stadionu Totenhema, pred više od 60.000 ljudi (karte rasprodate), a koji će širom planete prema procenama marketinških stručnjaka pratiti više od milijardu ljudi!

Prašović, momak čije poreklo vodi iz Sjenice u Srbiji, će rukavice ukrstiti sa aktuelnim šampionom, domaćim borcem Lorensom Okolijem, a ukoliko bude bolji od Engleza oko njegovog struka zablistaće pojas WBO šampiona u kruzer kategoriji.

Ugovor su potpisale Dilanova promoterska kuća „Kety Box Promotion“, koju zastupaju promoter Redžo Dedeić i menadžer Ivan Nikolić, i „Matchroom Boxing Limited“ čiji je zastupnik Edie Hern (promoter Džošuke i Okolija).

Duel Prašovića i Okolija biće jedan od dva glavna uvodna meča pred spektakl večeri, megdan Džošue i Ušika.

- Otkako sam pobedio Edina Puhala u Beogradu pre deset meseci, spremam se za ovaj megdan, istorijski za moju Crnu Goru, Srbiju, ali i kompletan region. Svestan sam težine meča, šta pobeda donosi, ali se trudim da sa obe noge budem na zemlji i da se što bolje pripremim i pokažem u do sada najboljem svetlu na planetarnoj sceni - izjavio je Prašović čiji je skor u dosadašnjoj karijeri fascinantnih 15 pobeda, bez poraza, dok Okoli takođe ima maksimalan skor, ali sa trijumfom više.

Dilan se već dva i po meseca nalazi na pripremama u Nemačkoj, uz stručni nadzor trenera Nasera Karura i Joce Todorovića, kao i uz pomoć velikog broja sparing partnera koji su mu na raspolaganju.

Video: Ražnatović: Velika nam je čast da predstavljamo Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎭

    26. avgust 2021 | 13:46

    Kako nije Cecin sin Veljko najvece nase boksersko ime na gurku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA