≫ 

Srbija ima medalju na Paraolimpijadi: Perić-Ranković i Matić u polufinalu stonoteniskog turnira!

One su u četvrtfinalu timskog turnira izbacile Rusiju

  • 3
Borislava Perić-Ranković Foto: MN Press

Sjajne vesti nam ovog jutra stižu iz Tokija! Borislava Perić-Ranković i Nada Matić uspele su da se domognu polufinala ekipnog stonoteniskog turnira, što automatski znači da su obezbedile barem bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama. One su u dva meča bile bolje od Ruskinja i zakazale su meč sa Šveđankama u borbi za finale.

Obe naše stonoteniserke poražene su u pojedinačnoj konkurenciji prethodno, ali su uzdignutih glava izašle na timske dvoboje i uzele važno, prvo odličje za našu zemlju u Tokiju.

Meč je otvorio dubl Borislave i Nade protiv Aleksandre Vasiljeve i Nadežde Pušpaševe. Srpske teniserke uspele su da slave u četiri seta - 3:1 (11:5, 11:8, 9:11, 11:8), da bi vrlo brzo potom Borislava Perić-Ranković bila bez greške u meču sa Aleksandrom Vasiljevom - 3:0 (11:6, 11:8, 11:5).

Duel sa Švedskom je na programu sutra od 19.30 časova po našem vremenu, naše devojke blage su favoritkinje i tražiće šansu za finale. Borbe za bronzu nema, već poražene polufinalistkinje dobijaju odličje automatski.

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA