• 7

Mladi srpski vaterpolisti pobedili Hrvate za plasman u polufinale Svetskog prvenstva

U od­lič­noj utak­mi­ci iz­u­zet­no ras­plo­žen je bio Va­si­li­je Mar­ti­no­vić iz Novog Beograda

  • 7
Vaterpolo, juniori

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina pobedom nad Hrvatskom u Pragu od 12:10, po četvrtinama 3:1, 3:5, 3:2, 3:2.

U od­lič­noj utak­mi­ci iz­u­zet­no ras­plo­žen je bio Va­si­li­je Mar­ti­no­vić. Va­ter­po­li­sta No­vog Be­o­gra­da jer u pr­voj če­tvr­ti­ni po­sti­gao sva tri go­la za Sr­bi­ju i obez­be­dio pred­nost 3:1.

Hr­vat­ska je sjaj­no na­sta­vi­la utak­mi­cu. Pot­pu­no je zbu­ni­la naš sa­stav do­brim ak­ci­ja­ma. Za ne­pu­na tri mi­nu­ta, se­ri­jom 4:0 pre­o­kre­nu­li su re­zul­tat, po­ve­li 5:3. Bio je to znak da se trg­nu pu­le­ni tre­ne­ra Uro­ša Ste­va­no­vi­ća. Ra­du­lo­vić je sma­njio, Mi­lo­je­vić iz­jed­na­čio. Još jed­no vođ­stvo Hr­va­ta je anu­li­rao Ra­do­vić 14 se­kun­di pre kra­ja po­lu­vre­me­na.

Po­sle ve­li­kog od­mo­ra Sr­bi­ja je za­i­gra­la bo­lje. Go­lo­vi Sta­no­je­vi­ća i Bran­ko­vi­ća za 8:6 a po­sle iz­jed­na­če­nja Hr­va­ta po­no­vo je mi­ni­mal­nu pred­nost do­neo Sta­no­je­vić.

Sve je re­še­no u pr­va tri mi­nu­ta po­sled­njeg de­la. Po­ga­đa­li su re­dom Ra­du­lo­vić, Mi­lo­je­vić i Mar­ti­no­vić. Tih 12:8 je bi­lo ne­do­sti­žno ma­da su Hr­va­ti či­ni­li sve da osta­nu igri. Sma­nji­li su na 12:10 tačno 107 se­kun­di pre kra­ja, ali se po­sle to­ga re­zul­tat ni­je me­njao.

Sr­bi­ja će u polufinalu u subotu igra­ti sa po­bed­ni­kom su­sre­ta Ma­đar­ska - Grč­ka.

Video: Veliki ste, a sad adio: Emotivna konferencija vaterpolista po sletanju u Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima