Ekipa koja zavisi od jedne devojke i domaći zadatak za Zorana Terzića

Šta smo naučili posle nastupa odbojkašica u Tokiju i Beogradu

  • 29
Ženska odbojkaška reprezentacija, Italija -Srbija

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Ekipa! I kad je teško i kad je lepo, uvek ekipa. Vi ste meni najbolje na svetu, Ko ih j**e - rekao je selektor odbojkašica Zoran Terzić prilikom tajm-auta u četvrtom setu kada je bilo jasno da evropska titula napušta Beograd i kreće u Rim u vitrine Odbojkšakog saveza Italije.

Nije mala stvar biti drugi u Evropi ili treći na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je bio slučaj ovog leta sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije.

Tim koji je godinama u samom vrhu svetske odbojke, uspeo je na dva velika takmičenja da se domogne završnice, ali opet, ostaće zapisano i da su propuštene dve velike prilike da se zlatnim medaljama ukrasi trofejna ženska odbojka, pogotovo što se u istoriji češće pamte pobednici nego gubitnici.

Analiza neuspeha odbojkašica da osvoje dva zlata (podsećamo da se po mnogima radi o jednoj od najboljih generacija u ovom sportu ikada) isključivo su domaći zadatak za selektora Zorana Terzića.

Verujemo da i on sam, kao iskusan trener, zna gde je najveći problem u finišu takmičenja, kada našim devojkama očigledno ponestaje goriva. Previše se u igri oslanjamo na Tijanu Bošković i njene poene, a to je podjednako rizično i za ekipu, ali i za jednu od najboljih odbojkašica na svetu.

Ukoliko je fantastična devojka iz Bileće umorna i ne igra na svom nivou, to je automatski fatalno i za njenu menatalnu snagu, a to dalje utiče i na mentalitet celog tima jer nema drugih igračica koje mogu da donesu toliko poena u trenucima dok je Tijana "odsutna".

Ženska odbojkaška reprezentacija, Srbija - Turska

Foto: ATA Images

Zato je posle Tokija i Beograda domaći zadatak za Terzića i njegov stručni štab da ili poboljša mogućnosti ostatka aktuelnog igračkog kadra ili da pronađe nove igračice, kako bi mogao da promeni taktiku, prevari protivnike i skine ogromno breme sa ramena Tijane Bošković.

Ukoliko to bude uspeo, večeri kao ona subotnja gde drugi slave, a mi tugujemo (makar u sebi), neće se ponavljati. Ma koliko veliki uspeh bilo srebro na Evropskom prvenstvu, zlato je ipak - zlato i zašto ga ne osvajati što češće kada već imamo kvalitet, talenat i struku.

Video: Vi ste meni najbolje na svetu, ko ih... Terzić je na tajmautu sve rekao kad je video da gubimo zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    5. septembar 2021 | 12:09

    Ovaj tim i ovaj čovek nisu zaslužili kritike! I dalje su u samom vrhu svetske košarke, kao što je Srbija već deset godina na dnu rupe zvane siromaštvo, kriminal, pljačka, prostitucija na javnim tv kanalima, nerešena ubistva, trovanje cele države i masom zatucanom neznanjem, nasiljem, ne vaspitanjem i bez bilo kakve odgovornosti prema bilo čemu. Osuli ste paljbu na ljude koji dve decenije drže zastavu na vrhu, a tetošite političare koji već tri dece nije vode zemlju u opštu propast! Pritom su se umešali i u sport i uništili fudbal i košarku. Da može da se krade u odbojci i atletici i vaterpolu i to bi upropastili. Smeta vam Terzić i odbojkaška ekipa sa džakpm punim medalja i pehara, a ne smetaju vam ovi što za samo deset poslednjih godina Srbiju zadužili za 15 milijardi evra?!?

  • dragce

    5. septembar 2021 | 12:32

    Hvala i Mileni Rasic sto je odigrala zadnju igru za sve te godine sto si dala za ekipu, volimo te i necemo da te zaboravimo!!! i cestitam na Srebro na EP

  • zeljko

    5. septembar 2021 | 12:51

    Ceo tim reprezentacije je odlican samo im juce nije bio dan. Ispucale se protiv turkinje,umor je ucinio svoje i sreca nas je zaobisla. Svaka cast celoj reprezentaciji,BRAVO DEVOJKE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA