≫ 

Srbija ima svetskog šampiona u kajaku: Bojan Zdelar trijumfovao u trci na 500 metara u Portugalu!

On je prethodno učestvovao i na Olimpijskim igrama u Tokiju

  • 0

Video: Srbija ima svetskog šampiona u kajaku: Sačuvao sam energiju za kraj, nisam dao nikome da me obiđe

Srpski kajakaš Bojan Zdelar osvojio je ranije danas zlatnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u portugalskom Montemor o Velju.

On je vodio od početka do kraja trke i pobedio je sa 65 stotinki prednosti u odnosu na evropskog prvaka iz Danske, Tobjorna Raska. Bronzanu medalju osvojio je Denis Krenen iz Švedske.

- Ovo takmičenje je bilo izuzetno turbulentno za mene. Veslao sam prvo trku na 1.000 metara u kojoj sam imao dobar osećaj i čamac je išao dobro, ali me ta energija ponela. Napravio sam taktičku grešku gde sam u sredini trke otišao previše napred i nije mi ostalo snage za finiš. U ovu trku sam ušao pametnije, sačuvao sam energiju u sredini kako bih mogao da izdržim u finišu, pošto sam znao da su svi takmičari izuzetno dobri u drugom delu trke, ali ovaj put nisam dopustio da me iko obiđe - rekao je Zdelar za Kajakaški savez Srbije.

On je prethodno zauzeo četvrto mesto u jednosedu na 1.000 metara, a osvojio je drugu medalju za srpski tim u Portugalu, pošto je Marija Dostanić prethodno uzela srebro u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji.

Junior Veljko Dovragović je na 1.000 metara bio peti u finalu. Ženski četverac u konkurenciji takmičarki do 23 godine u sastavu Marija Dostanić, Željana Petrović, Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk osvojio je deveto mesto.

Video: Bronzane parastonoteniserke stigle u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA