≫ 

Severna Koreja "bojkotovala" Tokio, MOK im dodelio suspenziju za Zimske olimpijske igre u Pekingu

Bez sportista iz jedne od najizolovanijih zemalja na svetu ove zime u Kini

  • 2
Fudbalska reprezentacija, Severna Koreja Foto: Profimedia/AFP

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) danas je zvanično stavio suspenziju na učešće Severne Koreje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine kao kaznu zbog odbijanja da se pojave u Japanu ovog leta, kada su se održavale Letnje igre.

Severnokorejci su kao razlog istakli pandemiju koronavirusa i strah od zaraze. Predsednik MOK-a, Tomas Bah istakao je da bi pojedini sportisti iz ove zemlje koji se kvalifikuju za Igre u Pekingu mogl ida budu prihvaćeni posebnom odlukom koja bi bila doneta u naredenim mesecima.

Severna Koreja je u aprilu rešila da preskoči Tokio, a Bah je danas naveo da je ova zemlja time prekršila Olimpijsku povelju i dodaje da bi suspenzija mogla da bude produžena.

Na prethodnim Igrama u Pjongčangu u Južnoj Koreji 2018. godine, Severna Koreja je imala deset predstavnika, četiri godine ranije u Sočiju nisu imali nikoga, dok su u Vankuveru 2010. godine imali dva učesnika.

Video: Jedna noga mu je kraća 10cm: Drugi najviši čovek na svetu učestvuje na Paraolimpijskim igrama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    9. septembar 2021 | 07:12

    Čekaj ljudi kažu nisu smeli zbog korone a ovi kaznu,nisam upoznat da su olimpijske igre pod moranje, valjda je stvar lične odluke ići ili ne.🤔 Fašisti.🤬🤬🤬

  • Toma

    9. septembar 2021 | 10:35

    Treba ih suspendovati u svemu dok god onaj ludak upravlja zemljom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA