Holanđani oterali kući bitnog igrača pred četvrtfinalni duel sa Srbijom na Evropskom prvenstvu

Moraće na naše momke bez srednjeg blokera

  • 0
Fabijan Plak Foto: Youtube / volleybal / Printscreen

Reprezentacija Srbije igraće protiv Holanđana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u odbojci. Naši momci biće veliki favoriti za pobedu i plasman u borbu za medalje, a naročito nakon vesti da Fabijan Plak više nije sa protivničkom ekipom i neće biti na raspolaganju selektoru Robertu Pjaci za meč u Sopotu.

Srednj bloker je poslat kući uz odobrenje čelnika saveza, nakon što je prekršio određena timska pravila, navodi se u saopštenju. Tako će nekadašnji olimpijski šampion na megdan prvaku Evrope izaći sa samo 13 igrača u rotaciji.

Na sajtu još stoji da Plak “nije ispunjavao određene uslove koji su bili postavljeni pred njega i ekipu, pa su ga Savez i stručni štab suspendovali i vratili kući“.

Fabijan je već danas napustio hotel u Gdanjsku i krenuo je put Holandije. Zanimljivo je da je njegov otac nekadašnji kik-boks šampion sa Surinama, dok je sestra Seleste dugogodišnja reprezentativka Holandije u istom ovom sportu.

Plak je imao veliku minutažu na ovom Evropskom prvenstvu i bio je važan deo reprezentacije. Protiv Portugalaca je u osmini finala odigrao ceo meč u paru sa Tvanom Viltenburgom i osvojio je osam poena. U poslednjem prelaznom roku potpisao je za francuski Šomon.

Video: Orlovi posle drame srušili Tursku: Srbija u četvrtfinalu EP!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA