≫ 

Dan za pobedu: Odbojkaši Srbije protiv Italije za finale EP

Selektor Slobodan Kovač nada se dobrom rezultatu i ističe da obe ekipe imaju motiv u večerašnjem meču

  • 0
Odbojkaši Srbije, Portugalija - Srbija Foto: Profimedia/Anna Klepaczko / Zuma Press

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu od 21 sat u Katovicama igra protiv Italije u polufinalu Evropskog prvenstva.

Aktuelni šampion Evrope igraće 12 put u polufinalu EP od 1995. godine, a srpski odbojkaši nisu učestvovali u borbama za medalje jedino 2009. i 2015. godine.

Sa večerašnjim rivalom u borbi za finale u Katovicama, Srbija je do sada 17 puta igrala na prvenstvima Evrope i zabeležila 10 pobeda.

Selektor Slobodan Kovač nada se dobrom rezultatu i ističe da obe ekipe imaju motiv u večerašnjem meču.

- Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion - rekao je Kovač.

Poslednji duel Srbija i Italija su imale pre tačno 10 godina, na današnji dan u Beču, u finalu EP 2011, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope.

- Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probaćemo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat - poručio je Kovač.

Meč Srbija i Italija je drugo polufinale, dok će se u prvom sastati Poljska i Slovenija od 17.30 sati.

Video: Blitzkrieg Vojvodine: Drugi gol pao opet u prodoru posle prekida

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA