≫ 

Italijani su novi vladari Evrope u odbojci, Slovenija "pala" posle spektakularnih pet setova!

Vrhunski meč viđen je u finalu

  • 0
odbojkaši italije foto: Tanjug/Ap

Odbojkaška reprezentacija Italije novi je prvak Starog Kontineta, pobedom nad selekcijom Slovenije "Azuri" su došli do sedmog evropskog zlata i kompletirali sjajan turnir u Poljskoj.

Ekipa sa Apenina je u velikom finalu, posle spektakularne odbojke i preokreta, trijumfovala rezultatom 3:2 (22:25, 25:20, 20:25, 25:20, 15:11).

U borbi za treće mesto, ranije danas, Poljska je maksimalnim rezultatom savladala Srbiju.

Slovenci ni iz trećeg pokušaja nisu uspeli da se dokopaju najsjajnijeg odličja, ovo im je već treće srebro, a prethodno ova selekcija je dvaput gubila u finalima (2015. od Francuske i 2019. od Srbije).

odbojkaši italije foto: Tanjug/Ap

Kada je reč o Italiji, "Azurima" je prvo zlato od 2005. godine, uzeli su srebro 2013. godine, a kockice su se posložile u Poljskoj gde je selektor De Đorđi maestralno vodio tim do velikog uspeha. Italija je i u grupnoj fazi takmičenja u Poljskoj savladala Sloveniju, tada daleko lakše (3:0), za razliku od meča za zlato koji je bio pravi spektakl i praznik sjajne odbojke.

Novi šampioni su kontinentalno prvenstvo završili neporaženi, upisali su svih devet pobeda na putu do trona, a to im je treći put u istoriji da prave, dok su Slovenci do finala imali dva poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA