≫ 

Zvezda mora u Zagreb po Ligu šampiona

Zvezda je bila i poslednji srpski učesnik u Ligi šampiona, kada je neslavno nastupila u sezoni 2018/19 i izgubila u svih 14 utakmica.

  • 2
Vaterpolo Crvena zvezda

Foto: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvede boriće se za Ligu šampiona, ali na turniru u Zagrebu gde će igrati protiv domaćina, Mladosti, francuskog Monpeljea i grčkog tima Apolon Smirne.

Srbiju će sledeće sezone predstavljati VK Novi Beograd, domaćin i sigurni učesnik završnog turnira, Radnički Kragujevac, nacionalni i regionalni prvak, a šansu za plasman u grupnu fazu ima i Crvena zvezda, aktuelni osvajač Kupa Srbije.

Kvalifikacioni turnir biće odigran od 8. do 10. oktobra, a po dva tima iz četiri kvalifikacione grupe ući će u poslednju, treću rundu borbe za plasman u LŠ, koja će biti odigrana 16. i 20. oktobra.

Naša zemlja prošle godine nije imala predstavnika u Ligi šampiona jer je Radnički ispao na poslednjoj prepreci, u duelu protiv Breše, a godinu pre toga ni Crvena zvezda, prvak Evrope iz 2013, nije uspela da se kvalifikuje za najjače takmičenje.

Video: Kako je kao zvezdaš igrati za Partizan: Rađen o situaciji kod crno-belih i srpskom vaterpolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA