≫ 

Grbić bi voleo da vodi Poljake: "Samo lud čovek ne bi želeo to da uradi! Zainteresovan sam, ako bude ponuda"

On je već dve prethodne godine bio u Zaksi, pa se može reći da se navikao na poljsku kulturu

  • 0
nikola grbić Foto: MN Press

Jedan od najčuvenijih srpskih odbojkaša, a sada i proslavljeni trener, Nikola Grbić izrazio je želju da kao selektor predvodi reprezentaciju Poljske, iako je posle prethodne sezone prihvatio unosnu ponudu italijanske Peruđe.

Prethodne dve godine on je i radio u poljskoj u ekipi Zakse sa kojom je osvojio Ligu šampiona, što mu je najveći uspeh u karijeri. On je sada glavni kandidat da nasledi Vitala Hejnena na klupi Poljaka, a rekao je da bi vrlo rado prihvatio taj posao.

- Samo lud čovek ne bi želeo da preuzme Poljsku. Naravno da sam zainteresovan, ako ta ponuda dođe. Poljska je sjajan tim i ogroman izazov za svakog trenera. Najviše mi se sviđa što bi fokus bio na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Naravno, ostali turniri pre toga bi bili važni, ali tim bi trebalo da se gradi za trijumf u Parizu. Trenirao sam Zaksu dve godine i taj period smatram najuspešnijim u trenerskoj karijeri. Naravno, ovo ne znači da bismo se sve dogovorili za čas, ako bi pozvao neko iz Odbojkaškog saveza Poljske – izjavio je Grbić.

On je kao selektor vodio Srbiju u periodu između 2015. i 2019. godine, a za to vreme je osvojio zlato i srebro u Svetskoj ligi, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Video: Nikola Grbić: Veliki trofej, ali ništa nije kao zlato na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA