≫ 

Srpska kajakašica osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu

Kristinu do kraja šampionata u Baskovu očekuje još i trka u maratonu koja se vesla u subotu u 13 sati i 15 minuta.

  • 1
Kristina Bedeč

Foto: Kajakaški savez Srbije

Kajakašica Srbije Kristina Bedeč osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u maratonu, koji se održava u Baskovu.

Kako je saopšteno, ona je osvojila bronzanu medalju u trci na 3400 metara, u takozvanom “malom maratonu” u kojem je Bedeč šampionka Evrope, odnosno u kratkoj trci veslaju se tri mala kruga, dok se čamac prenosi dvaput.

Bedeč je kroz cilj prošla za 16 minuta i 16.37 sekundi.

- Prezadovoljna sam time kako sam izveslala trku – kada razmislim, osećam da mi je jedina greška bila što sam bila previše „hrabra“, a zatim nisam imala energije za sprint u završnici trke. Ipak, ova bronzana medalja je za mene posebna, budući da je konkurencija u ovoj trci bila veoma jaka.

- Mnoge ove devojke su brze i iskusne, pa pre trke nisam vršila pritisak na sebe da se probijem na podijum, već sam se samo usredsredila na to da trku izveslam najbolje što mogu - rekla je bedeč u izjavi za Kajakaški savez Srbije.

- I kao bonus, došla je medalja – veoma sam ponosna što sam srpski kajak dovela na pobedničko postolje i što smo time završili sezonu sa medaljom na Svetskom prvenstvu za seniore i izuzetno sam zahvalna na podršci-  naglasila je Kristina posle osvajanja medalje.

Zlatnu medalju osvojila je evropska vicešampionka iz Moskve, Vanda Kisli iz Mađarske (16:11.11), dok je srebro pripalo Britanski Lizi Broton (16:14.95).

Video: Sedeo je u kajaku, a onda se ispred njega pojavila ajkula: Šta biste vi uradili na njegovom mestu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA