≫ 

"Kvalitet je na našoj strani": Rukometašice Srbije protiv Turske počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Devojke se nadaju da će imati podršku publike u Zrenjaninu

  • 0
Mađarska Srbija rukomet žene

Foto: Tanjug/AP

"Sve ide po planu, devojke dobro rade, tako da sam baš zadovoljan. Niko se ne sme potcenjivati, ali mislim da je kvalitet na našoj strani", izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija će u sredu od 18 sati u Zrenjaninu dočekati Tursku, a četiri dana kasnije gostovaće reprezentaciji Islanda u Hafnarfjorduru.

- Utakmicu koja nas očekuje moramo da shvatimo ozbiljno i da igramo dobru odbranu. Ako igramo dobru odbranu očekujem da rezultat neće biti problem - rekao je selektor Bregar.

Jovana Stojiljkovic smatra da je Srbija favorit i dodaje.

- Utakmice sa Turskom i Islandom su mečevi sa ekipama koje konstantno rade i napreduju. Zaista nam znači podrška publike, pogotovo što je ovde u Zrenjaninu uvek dobra atmosfera - izjavila je Stojiljković.

Ana Kojić ističe da su sve rukometašice posvećene kako bi se što bolje uigrale, s obzirom na to da je došlo do smene generacija.

- Reprezentacija Turske važila je za selekciju lošijeg kvaliteta, ali smatram da je sada mnogo bolja nego ranije. Turska sada ima Kastamonu, ekipu koja igra u Ligi šampiona, još nekoliko ekipa koje su podigle kvalitet, dosta stranih igrača odlazi da igra tamo. Potrebno je ozbiljno da uđemo u meč, pogotovo što smo i mi sada imamo mlađu ekipu i nismo uigrane. Može da se očekuje jedna uzbudljiva utakmica, ali verujem da ćemo mi to odraditi kako treba, uz dobru atmosferu i domaći teren - rekla je Kojić, koja je prošle sezone igrala za tursku Kastamonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Sara Garović proživela mobing: Izbačena sam iz stana, jer sam odbila da budem sa sinom gazde kluba!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA