≫ 

Rukometašice razbile Tursku: Podmlađena Srbija se igrala sa protivnikom na startu kvalifikacija za EP!

Srpske dame pokazale put kojim bi naš rukomet mogao da ide u budućnosti

  • 3
Rukometašice Srbije Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije bez ikakvih problema slavila je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske sa 36:27.

Naše devojke su od prve do poslednje sekunde bile u vođstvu, a nakon samo četiri minuta igre su imale velikih 6:1, te se moglo osetiti u kojem pravcu ide ovaj susret.

Ova pobeda mnogo znači shodno tome da se naše dame nalaze u grupi 6 sa opasnim Islandom i preopasnom Švedskom.

Na poluvremenu smo videli već +8, te se oko te razlike rezultat konstantno vrteo do polovine drugog dela igre kada su Srpkinje otišle i na dvocifrenu prednost.

Najvećih +13 smo videli na sedam minuta do kraja kada je bilo 32:19, a onda i pri rezultatu 36:23, ali se srpski kolektiv opustio i na kraju završio meč sa nešto manjom razlikom.

TOK MEČA:

36:27 - KRAJ! POBEDA NA STARTU KVALIFIKACIJA!

34:22 - I kada pogreše, Srpkinje duplo jače uzvrate. Održava se lako dvocifrena prednost.

29:18 - Sada je već to i +11 i možemo već da upišemo pobedu nekih 15 minuta pre kraja. Ovaj podmlađeni sastav ima čemu da se nada u grupi sa ovakvom igrom.

23:16 - Ponovo jedan blic Turske kojoj će trebati mnogo više od toga ukoliko misli da se uključi u ovaj meč. Ovo jeste opomena na naše.

21:13 - Još jedno ubrzanje srpskih rukometašica i sada je već velikih +8. Taj učinak je zaključila Kovačević koja je sa nekih 10 metara u poslednjoj sekundi raspalila i pogodila. Istakla se i golman Risović koja u prvom poluvremenu ima već devet odbrana.

17:12 - Odbrana srpskog kolektiva je malo popustila, ali održava se prilično lepa prednost pred završnicu prvog poluvremena.

14:7 - Već u tri navrata smo videli +7, ali Turkinje jednostavno nemaju nikakav recept da zaustave našu ofanzivu.

8:2 - Srbija je totalno uhvatila protivnice u mašinu i sada se golovi samo ređaju. Ukoliko se ovako nastavi, ovo će biti prilično ubedljiva pobeda.

3:1 - Vrhunski početak srpskih devojaka. Radojević, Stojiljković, pa Nikolić za veliku prednost, a onda je i Turska uspela da se skloni sa nule.

PRE MEČA:

Srpska selekcija igra u veoma podmlađenom sastavu protiv Turkinja, a poslednji duel odigran je još krajem aprila kada je pala Slovačka.

Od tog momenta, dosta toga se i promenilo. Sada, Srbija izgleda ovako:

Agbaba, Dmitrović, Graovac, Janjušević, Kojić, Kovačević, Liščević, Milić, Milojević, Nikolić, Petrović, D. Radojević, T. Radojević, Risović, Stamenić, Stojiljković.

Video: OFK Beograd razbio Zemun u prvom meču starih rivala posle 4,5 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • My way

    6. oktobar 2021 | 20:26

    Тако се то ради. У 12. минуту већ 7 голова разлике и када се утакмица тако експресно реши нема места било каквим замеркама због лошије одбране или неких грешака. Браво, девојке!

  • knele

    6. oktobar 2021 | 18:40

    Idemooo!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • .

    7. oktobar 2021 | 09:18

    Sve je to lepo,nego gde ste nasle da igrate u Zrenjaninu,znaci nista se ni istusirale posle utakmice,a ako jeste,onda jos gore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA