≫ 

S Božjom pomoći ulazi na teren: Sveštenik Aleksandar mantiju zamenio klizaljkama i kacigom

Ruski sveštenik Aleksandar Dubasov ima neobičan hobi - on je sudija u hokeju na ledu

  • 0

Dubasov drži službu u hramu svetog Flora i Lavra u ruskom selu Kosulino.

U slobodno vreme je posvećen hokeju. Aleksandar je u detinjstvu voleo hokej na ledu, ali ga je zamenio za službu božju. Kako su deca porasla i odlučila se za hokej, tako se i Aleksandru vratila stara ljubav.

Nije mu dugo trebalo da se odluči da završi kurs za hokejaškog sudiju. Brzina ozbiljnijih takmičenja ne odgovara njegovim godinama, tako da je sveo svoje ambicije samo na amaterski i veteranski nivo. Osim klizaljki, rado stane na koturaljke i zaigra hokej na betonu.

- Pre pandemije sam pronašao kurseve, savetovali su me, završio sam kurseve za hokejaške sudije. Pandemija je počela, moji planovi su krenuli naopako, ali onda se sve počelo oporavljati, i sada je sve na svom mestu - ističe Dubasov.

Žustrina i grubost hokeja ne prijaju toliko njegovom duhu, zato preferira da je linijski, a ne glavni sudija. Kako sam tvrdi, tek ponekad utiša neke tenzije na ledu.

Multitalentovani sveštenik ne samo da se okrenuo sportu, nego i muzici. Brzo je savladao sviranje bubnjeva, a tu veštinu praktikuje na crkvenim zvonima.

Kako izgleda sveštenik u ulozi hokejaškog sudije pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Da vam je ona devojka, sve bi vam branila: I led se topi kad vrela golmanka stane na njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA