Nikola Kalinić novo "pojačanje" šahovskog kluba Crvena zvezda!

Srpski košarkaš želi da unapredi šahovsku igru pa se obratio velemajstorima

  • 3
Nikola Kalinić Šah

Foto: Telegraf

Košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rešio je da uđe u tajne šahovske igre i to gde drugo nego u bratskom Šahovskom klubu Crvena zvezda.

Kalinić voli da igra šah, a kako bi još više ponikao u tajne ove misaone igre odlučio je da se posveti tome, pa slobodno vreme provodi učeći finese od velemajstora iz ŠK Crvena zvezda.

- Poznato je da smo mi klub koji uvek želi da postigne što bolje rezultate i da su ispred nas uvek visoki ciljevi. A da bismo ostvarili te visoke ciljeve, potrebni su nam i visoki igrači.

- Zato sarađujemo sa Nikolom Кalinićem, mladim šahovskim talentom. Veliko nam je zadovoljstvo što smo naše redova pojačali ovako svestranim igračem - našalio se predsednik kluba Aleksandar Srećković Kubura i dodao:

Nikola Kalinić Šah

Foto: Telegraf

- A sad, šalu na stranu, zaista smo srećni što smo mogli da podržimo Nikolu, našeg kolegu iz košarkaškog kluba i izuzetnom košarkašu, reprezentativcu Srbije, da učini napredak i dodatno unapredi svoju šahovsku igru. Nikola voli šah, često ga igra i nadamo se da su mu bili od koristi saveti i sugestije naših šahista.

- A nikad ne reci nikad, možda ćemo jednog dana, umesto pod obručima, Nikolu Кalinića gledati u zvezdinom adresu za šahovskom tablom. – izjavio je predsednik ŠК Crvena zvezda Aleksandar Srećković Кubura.

Video: Navijači Zvezde skandirali Nikoli Kaliniću: Dobio je ovacije posle pobede nad Žalgirisom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA