≫ 

Zvezda dovela reprezentativca Srbije u rukometu

Nastavlja se porodična tradicija...

  • 1
Draško Nenadić Foto: MN press

RK Crvena zvezda dobio je veliko pojačanje u borbi za plej-of domaćeg prvenstva. Posle 11 godina ponovo u svom, crveno-belom dresu i na Marakani igraće Draško Nenadić.

Iskusni Draško (31) je nastavio stopama oca Velibora i brata Petra, kada je od 2007. do 2010. godine nastupao za Crvenu zvezdu, bio član ekipe koja je osvojila poslednju titulu za klub, igrao u Ligi šampiona, a zatim započeo bogatu inostranu karijeru.

Granoljers, Gvadalahara, Flensburg sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2014. godine, Hamburg, Fukse Berlin, Bjeringbro-Silkeborg, Celje, ponovo Granoljers i Кoburg do povratka u Crvenu zvezdu. Tri evropska šampiona i dva osvajača EHF Кupa.

- Neočekivano brzo, ali sam srećan, naravno, da sam se vratio kući, da sam se vratio u Zvezdu posle 11 godina. Želim da doprinesem svojim znanjem i iskustvom Zvezdi, da zajedno ostvarimo postavljene ciljeve.

Nenadić igra na poziciji levog beka i povremeni je reprezentativac Srbije. Nastupao je za Srbiju na EP 2014 u Danskoj i SP 2019 u Danskoj i Nemačkoj. Pravo nastupa za povratnički debi ima već ove subote u Kaću, na gostovanju Jugoviću.

- U Kaću je jako bitna utakmica za nas, težak teren, Jugović ima veliku tradiciju, znamo šta nas čeka u „Hramu“. Mi smo malo oslabljeni izostankom par igrača, ali na nama je damo maksimum, pružimo što je do nas, kako bismo dva boda doneli iz Kaća - poručio je Draško Nenadić.

Video: Sara Garović: Veoma teško se živi od profesionalnog rukometa u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA