≫ 

Srpski kik bokseri osvojili šest medalja na Svetskom prvenstvu

Aleksandar Konovalov je apsolutni junak takmičenja jer mu je ovo bilo peto zlato u tri različite kategorije

  • 0
Kik Boks

Kik boks savez Srbije

Repezentativci Srbije u kik boksu blistali su i pretposlednjeg dana na Svetskog prvenstvu u italijanskom gradu Lido Di Jesolo.

U ringu ih je bilo osmoro. Zabeležili su pet pobeda i tri poraza. Osvojene su tri titule, isto toliko srebrnih medalja i dva plasmana u finale. Zlato za Srbiju osvojili su Valentina Keri (lou kik do 65kg), Milana Bjelogrlić (K1 do 60kg) i Aleksandar Konovalov (lou kik do 71kg), kome je to peta seniorska titula prvaka sveta, sedma ukupno, uz dve juniorske.

Srebrna odličja pripala su Neveni Stefanović (LK do 70kg), Aleksandri Krstić (K1 do 70kg) i Bobanu Nikoliću (LK do 57kg). Danas se u finalu bore Teodora Manić (K1 do 65kg) i Aleksandar Menković (K1 do 86kg).

Konovalov je junak SP u Italiji. Peto zlato zaredom na svetskim šampionatima, i to u tri različite kategorije! Ovog puta u do 71kg. I Azerbejdžanac Alijev bio je tvrd rival, ali nije odoleo udarcima Konovalova. Posle prve runde predao je meč.

Video: Borilački spektakl u Jagodini: Konovalov brani titulu šampiona sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA