≫ 

Slobodan Kovač više nije selektor odbojkaške reprezentacije Srbije!

Potpuno neočekivana odluka...

  • 13
Slobodan Kovač

Foto: OSS

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije je na svojoj redovnoj sednici donelo odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom muške seniorske reprezentacije Slobodanom Kovačem.

Iz predsedništva su se zahvalili Kovaču na dosadašnjem radu i rezultatima koje je ostvario sa našom reprezentacijom i poželeli su mu uspehe u budućoj karijeri, ali nisu ostavili izričit razlog zašto je došlo do ovog rastanka.

Kovač je na klupi reprezentacije nasledio Nikolu Grbića u avgustu 2019 godine, samo nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva na kom je kasnije i osvojio zlatnu medalju, i to kao debitant na mestu šefa stručnog štaba neke od ekipa (u ovom slučaju reprezentacija).

To je bila kratka radost, pošto su usledili znatno lošiji rezultati naše reprezentacije. Već u januaru naredne godine, na turniru u Berlinu, Slobodan Kovač nije uspeo sa reprezentacijom Srbije da se kvalifikuje na Olimpijske igre u Tokiju, što je bio ogroman udarac za domaću odbojku koja je gajila velika očekivanja upravo na tom turniru. Ujedno je ovo bilo i jedino takmičenje naše selekcije tokom 2020. godine zbog pandemije korona virusa.

Tokom ove godine, Srbija je igrala na dva velika turnira, ali je ostala bez medalja na oba. Takmičenje u Ligi nacija su završili na niskom šestom mestu, dok su nešto bolji bili na na Evropskom prvenstvu, gde su poraženi u meču za treće mesto.

Otkaz Slobodanu Kovaču nije bio jedini rez u nacionalnoj odbojci, pošto su na sednici donete i odluke da se ne nastavi saradnja sa selektorima naših mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Video: Evo šta je Slobodan Kovač rekao posle osvajanja zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA