Predsednik OSS-a o smeni Kovača: "Želimo trenera koji zna kako se osvaja medalja"

Odlučni su iz Odbojkaškog saveza Srbije da je vreme za promene, te da je vreme da se naša reprezentacija okiti medaljom sa OI

  • 6
Slobodan Kovač, Zoran Gajić

Foto: MN Press

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić odlučio je da u razgovoru za "Večernje novosti" otkrije razloge zašto je Slobodan Kovač smenjen sa mesta selektora naše reprezentacije, a kako se moglo i naslutiti, u pitanju su loši rezultati na nedavnim takmičenjima i propuštanje Olimpijskih igara u Tokiju.

Slobodan Kovač više nije selektor, vest je u početku bila ogromno iznenađenje, ali kada se kasnije podvuče crta na sve rezultate iz proteklog perioda, Srbija je zemlja koja je navikla na uspehe u odbojci, dok je na prethodna tri turnira doživela tri neuspeha.

Upravo o tome je govorio i predsednik Odbojkaškog saveza, koji je istakao da mu je mnogo žao što je Kovač dobio otkaz, ali da jednostavno mora tako.

- Nažalost, reprezentacija nije izgledala onako kako smo želeli. Meni je nekako najteže, jer sam Bobi bio i trener pre 20 godina. Želim mu sve najbolje, ne zaboravimo da je Grbić posle odlaska sa kormila Srbije osvojio evropsku krunu sa Zaksom - rekao je Gajić.

Prvi čovek trofejne organizacije objašnjava i šta su članovi zamerili Kovaču, te zašto je došlo do otkaza.

- Sve se videlo na EP. Kako je reprezentacija igrala protiv Grčke, Turske, u mečevima za medalju... Mislim da je mnogo toga nedostajalo u ekipi tokom šampionata. Rezultat je čak i bolji nego što je tim izgledao na šampionatu - istakao je Gajić, te potom nastavio i dotakao se pitanja o mogućem nasledniku Bobe Kovača.

- Imamo vremena, reprezentacija se okuplja tek u maju, kada počinju pripreme za Ligu nacija i Svetsko prvenstvo u Rusiji. Imamo veoma kvalitetan tim, koji bi mnogi želeli da treniraju.

Čak se ovoga puta spekuliše i o mogućem angažovanju stranog stručnjaka koji bi vodio našu reprezentaciju.

- U ovom trenutku zaista ne znam. Nama je cilj da uvek uzimamo medalju. Dogodine imamo Svetsko prvenstvo, za tri su Olimpijske igre. Pa mi od Sidneja na OI ne znamo za uspeh. Želimo trenera koji zna kako se osvaja medalja na najvećem takmičenju - zaključio je prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije.

Video: Beži bre u p.....u materinu! Selektor Srbije izgubio živce u finalu EP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramota

    24. oktobar 2021 | 12:34

    Kako se osvaja medalja, pa čovek zlatnu osvojio. Nego da nije nešto drugo, mora da nije poslušnik koga očigledno sada postavljaju.

  • E moj Gajocu

    24. oktobar 2021 | 13:43

    Rezultat je bio bolji od toga kako je izgledala reprezentacija !?!?!?! Kako te Zorane nije stid da tako nesto izjavis. Ako znas sta je to...

  • Zoran

    24. oktobar 2021 | 13:32

    "Pa mi od Sidneja ne znamo za uspeh"... rece Gajic. U prevodu ZVACU SEBE DA BUDEM SELEKTOR !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA