≫ 

Partizan slavio u večitom derbiju, Marinović "zakucao" Zvezdu za njihov prvi poraz u sezoni

Sjajna utakmica momaka Bojana Janjića

  • 3
OK Partizan Foto: MN Press

Večiti derbi u odbojci doneo nam je veliku pobedu Partizana! Odbojkaši crno-belih uspeli su da dođu do trijumfa na gostovanju Crvenoj zvezdi i da joj tako nanesu prvi poraz ove sezone. Igrali su momci Bojana Janjića sjajno tokom najvećeg dela meča, a na kraju su uspeli da slave posle drame u četvrtom setu - 1:3 (25:27, 19:25, 25:23, 26:28)!

Sjajan večiti derbi smo imali prilike da pratimo ove večeri. Zvezda je u njega ušla kao neporažena u dosadašnjem toku sezone, nakon trijumfa protiv Mladog Radnika, Vojvodine i Spartaka iz Ljiga. Sa druge strane, Partizan se nakon poraza od Ribnice vratio trijumfima nad Gornjim Milanovcem i Vojvodinom, što je garantovalo zanimljivu borbu.

Crno-beli su u ovaj meč ušli nešto bolje. Vrlo brzo su stekli tri poena prednosti na samom startu, ali su vrlo brzo dozvolili Zvezdi da se razigra i preuzme konce igre. Crveno-beli stigli su do 21:18 i činilo se da imjaju prvi set u svojim rukama, ali Partizan je vezao tri poena, uveo meč u egal, a potom dobio ovaj period igre na razliku.

U drugom setu, odbojkaši Partizana igrali su još dominantnije. Ni u jednom momentu gotovo da se nije dovodilo u pitanje ko će osvojiti ovaj period igre, pošto su crno-beli konstantno držali između tri i šest poena prednosti na svojoj strani. Na kraju, upravo sa +6 im je i pripao ovaj deo meča.

Iako je delovalo da će se ovaj meč završiti u tri seta, nakon vođstva od +5 kod 14:19 za Partizan, Zvezda je proigrala fantastično u završnici ovog dela. Vezala je pet poena, potpuno neutralisala crno-bele, a onda u dramatičnoj završnici smanjila na 1:2 u setovima.

Četvrti je doneo možda i najveći egal. Nijedna od ekipa nije uspevala rezultatski da se odlepi. Konstantno smo gledali "klackalicu", a u takvom raspoloženju se ušlo u samu završnicu meča. Igralo se poen za poen, Zvezda je ušla u boljoj poziciji. Ipak, do prve dve meč lopte je došao Partizan, ali nije uspeo da je iskoristi.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Lazar Marinović sa 22 poena, pratio ga je Gregori Nejtan Delgidis sa 19 poena, dok je u Zvezdi iznad ostalih bio Andrej Ristić sa 20 poena.

Video: Nismo više prvaci Evrope: Srbija neće braniti titulu, Italija otišla u finale, gde je čeka Slovenija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćupić

    24. oktobar 2021 | 21:06

    Gura se partizan u svim sportovima zbog izbora a posle ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA