≫ 

Zvezdi kazna 100.000 zbog nacionalističkih uvreda, Pazarcima 300.000 zbog istupanja iz lige

I jedni i drugi su naneli veliku štetu srpskom rukometu i sportu, kažu u ARKUS ligi

  • 4
Navijači Zvezde sa transparentom

Foto: RK Novi Pazar

Skandal na rukometnoj utakmici u Beogradu između Crvene zvezde i Novog Pazara, koja je odigrana pre dve nedelje, konačno je dobio epilog.

Direktor ARKUS rukometne lige Milorad Šolević potpisao je rešenje kojim se Pazarci finansijski kažnjavaju sa 300.000 dinara.

- Prilikom određivanja disciplinske sankcije, Direktor nije prepoznao nijednu olakšavajuću okolnost, dok je kao otežavajuću okolnost procenio činjenicu da prijavljeni klub nije koristio mehanizme Asoscijacije i RSS-a kao i instrumente nadležnih ministarstava u cilju prevazilaženja problema već je ishitrenim istupanjem iz ARKUS lige rukometu i sportu uopšte naneo vema veliku štetu - navodi se u saopštenju.

S druge strane, Crvena zvezda je zbog ispada navijača, odnosno propusta u organizaciji utakmice, time što je dozvolila unošenje uvredljivih transparenata sankcionisana sa 100.000 dinara.

- Kao olakšavajuća okolnost crveno-belima je uzeto to što su predstavnici kluba hitro reagovali i uklonili sporne parole, kao i to što na teren i na igrače nije ubačen nijedan predmet pa se procenjuje da “nije bila ugrožena bezbednost sportista”. Ali, kao otežavajuća okolnost uzeto je to što je ceo ovaj nemili događaj - koji je odjeknuo širom Balkana pa i dalje - naneo veću štetu i ligi i rukometu i srpskom sportu, a pride je “u suprotnosti je sa načelima poštovanja verskih, nacionalni hi političkih različitosti svih za koje se Asocijacija i Rukometni savez zalažu - poručuju iz ARKUS lige.

Video: Od mog imenjaka Vučića očekujem samo pravdu i da prestane diskriminacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dulence

    26. oktobar 2021 | 18:50

    Zbog ovih parola treba Srbiji zabraniti 3 godine ucesce u evropskim rukometnim takmicenjima. Radi porukevi vaspitanja nase mlade generacije.

  • Ijo

    26. oktobar 2021 | 18:33

    Interesantno da ove parole nije video delegat utakmice

  • Vladimir

    27. oktobar 2021 | 08:36

    Šta je uvredljivo na ovom transparentu? Mpže biti uvredljivo samo za onog ko se prepoznao u reči "poturica"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA