"Sad možemo da igramo, a ne da spavamo u autobusu" Prvi čovek Partizana zahvalan RSS

Crno-beli dobili veliku pomoć od Rukometnog saveza Srbije

  • 0
Ljubomir Ljuba Jovanović

Foto: ATA Images

Željko Perkunić predsednik RK Partizan istakao je da u novijoj istoriji ne pamti da je klub imao ovakvu pomoć Rukometnog saveza Srbije (RSS)

Perkunić je dodao da sada ekipa može da se posveti sportu, a ne da razmišlja gde će spavati kad ode na gostovanje.

Inače, rukometaši Partizana su prvi na tabeli, kao i u svim sportovima što se dugo nije desilo.

- Konačno možemo da se bavimo sportom, a da ne razmišljamo da li ćemo moći da platimo put i priuštimo igračima hotel u kom će prespavati kada idemo na evropska gostovanja“. Ovom porukom predsednik rukometnog kluba Partizan Željko Perkunić prisetio se sa kakvim su se finansijskim poteškoćama suočili crno-beli kada su pre tri godine putovali u Finsku, na megdan Dikenu, u okviru tadašnjeg Čelendž kupa (danas takmičenje nosi naziv Evrokup).

- Rukomet, kao potpuno neprofitabilan sport, koji nije imao pomoć Ministarstva niti Saveza, gotovo svakodnevno se suočavao sa preživljavanjem, ističe prvi čovek crno-belih. - kaže Perkunić i dodaje:

Najatraktivnije žene igrača Zvezde i Partizana

- Koristim priliku da još jednom izrazim ogromnu zahvalnost Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić, koji su nam obezbedili put u Luksemburg i smeštaj u Beršemu. Finansijska pomoć koju su pružili srpskim predstavnicima u evrotakmičenjima, a nažalost Partizan je jedini preostali muški klub koji se takmiči u Evropi, direktno utiče na prosperitet i boljitak celokupnog srpskog rukometa.

Video: Verujem da će predsednik Vučić pomoći da šestočlana porodica ostane u Prijepolju

- Partizan kao klub u novijoj istoriji ne pamti da je imao ovakvu pomoć i podršku od strane RSS, a zahvaljujući našem Savezu mi kao tim sada možemo da se fokusiramo na rezultate na terenu. Donedavno smo razmišljali da li ćemo igračima moći da priuštimo smeštaj ili ćemo boraviti u autobusu ili nekom parku“, istakao je Perkunić, koji veruje da će srpski klubovi, uz podršku Saveza, ostvarivati sve bolje rezultate na evrosceni.

Video: Od RSS imam obećanje da će moj klub dobiti pomoć u loptama i opremi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA