Vesić ugostio Zuraba Datunašvilija: "SP u rvanju će dovesti u Beograd 10.000 ljudi"

Zamenik gradonačelnika ističe da rvački sport u Srbiji doživljava preporod i ukazao da se zahvaljujući dobrom rukovodstvu slični pomaci dešavaju u boksu i atletici

  • 0
Goran Vesić, Zurab Datunašvili Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru srpskog reprezentativca u rvanju Zurabija Datunašvilija i predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića.

Kako je saopšteno, događaju je prisustvovala sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević.

Vesić je podsetio da je Datunašvili evropski i svetski prvak i osvajač bronzane olimpijske medalje.

- Zaista je reč o uspehu koji nije ostvario nijedan naš sportista ove godine. Zurabi je ovim uspehom pokazao koliko je veliki sportista i svojim primerom kako se predstavlja Srbija - rekao je Vesić.

On je istakao da rvački sport u Srbiji doživljava preporod i ukazao da se zahvaljujući dobrom rukovodstvu slični pomaci dešavaju u boksu i atletici.

- Grad Beograd će pokriti troškove održavanja Svetskog seniorskog prvenstva u rvanju koje će naredne godine u septembru biti održano u Beogradskoj areni. Nama je zadovoljstvo je naš rvački savez dobio to takmičenje - naveo je Vesić.

On je podsetio da će Beograd naredne godine biti domaćin i Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva.

- Grad Beograd ohrabruje nacionalne saveze da se kandiduju za svetska i evropska takmičenja, jer su promocija za naš glavni grad, kao i promocija sporta. Takođe i promocija našeg turizma jer svako takmičenje generiše veliki broj ljudi, a procena je da će zbog Svetskog prvenstva u rvanju u Beograd doći oko 10.000 ljudi - zaključio je Vesić.

Video: Luda proslava svetske titule Zuraba Datunašvilja: Štefanek ga nosio na rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA