≫ 

Vaterpolo epicentar na Banjici: Partizan dočekuje najbolji tim u regionu

Oba tima trenutno su izjednačeni na drugom mestu na tabeli

  • 0
Radnički KG - Partizan Foto: MN press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u subotu od 19 sati gostuju Partizanu u okviru sedmog kola Superlige na bazenu "Banjica". Nakon osvajanja boda protiv Ferencvaroša u Ligi šampiona (11:11), pred Kragujevčanima je još jedna važna utakmica u derbiju kola.

Oba tima trenutno su izjednačeni na drugom mestu na tabeli, sa skorom od pet pobeda i jednog poraza, pa će pobednik najverovatnije osigurati drugo mesto na kraju prvog dela sezone.

"Crno-beli“ su u ovu sezonu ušli značajno pojačani. Stefanu Mitroviću pridružio se dugogodišnji saigrač iz reprezentacije, Milan Aleksić, a na Banjicu su se vratili i Nemanja Vico, Petar Velkić, Dimitrije Rističević, Filip Radojević i Lazar Vićković, a angažovan je i iskusni Aleks Bouven.

- Derbiji sa Partizanom su uvek teški, pogotovo na „Banjici“. Očekujem izuzetno zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Ovaj meč nam je jako važan za nastavak sezone i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu. Nema favorita, prognoziram dobru vaterpolo utakmicu i nadam se da će publika doći u što većem broju i uživati u kvalitetnoj prestavi - rekao je Stefan Branković, kapiten juniorske reprezentacije Srbije iz redova Radničkog.

Kragujevčani su u protekloj sezoni naneli Partizanu jedan od najtežih poraza u istoriji (22:5), ali su u revanšu na "Banjici“ trijumf obezbedili u samom finišu (12:11).

- To je još samo jedan dokaz da Partizan na „Banjici“ nikad nije za potcenjivanje, još kada se na to doda da su pojačali sastav, da su u dobrom ritmu i nemaju kadrovskih problema, sigurno je da će biti odličan protivnik. Doveli su pet-šest dobrih pojačanja, sa dosta reprezentativnog i inostranog iskustva i kada se sve to sklopi sa onim što je već bilo tu, daje odličnu celinu - zaključio je Branković.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA