≫ 

Bronza za Duška Petrova na kraju Otvorenog prvenstva Mađarske

Uspešan nastup srpskog tima poslednjeg dana takmičenja

  • 0
Duško Petrov Foto: Streljčaki savez Srbije

Srpski reprezentativac Duško Petrov osvojio je bronzanu medalju vazdušnim pištoljem trećeg, poslednjeg dana Otvorenog prvenstva Mađarske u Budimpešti.

Mala srpska ekipa je na turniru u glavnom gradu Mađarske izborila tri medalje. Zorana Arunović je u petak osvojila zlato pištoljem prvog dana pojedinačnih takmičenja. Dan kasnije, Arunovićeva i Petrov su stigli do pobede u nadmetanju miks parova.

Petrov je u današnje finale ušao sa sedmog mesta u kvalifikacijama. U finalu je startovao nešto lošije od rivala. Posle prvih pet hitaca bio je na poslednjem, osmom mestu ali je na vreme uhvatio korak za vodećima i zahvaljujući dobroj završnici osvojio bronzu iza Finca Kalija i Ikbala iz Indonezije. Prvog dana, Petrov je bio šesti u pojedinačnoj muškoj konkurenciji.

Zorana Arunović poslednjeg dana nije uspela da dođe do medalje, iako je vrlo dobro gađala. Zauzela je sedmo mesto u finalu.

Arunovićeva je u kvalifikacijama blistala. Pogodila je sjajnih 582 kruga i kao prvoplasirana ušla među osam najboljih. Zorana je bila najpreciznija i u kvalifikacijama prvog dana, ali tada je pogodila 576 krugova, šest manje nego danas.

Danas joj nije pošlo za rukom da sačuva dobar ritam iz kvalifikacija. Na startu finala je odskočila Mađarica Mirijam Jako. Ostale takmičarke su bile u više-manje izjednačenoj borbi, iz koje je Arunovićeva ispala kao sedmoplasirana, posle 14.serije.

Otvoreno prvenstvo Mađarske, treći dan

Vazdušni pištolj, muškarci: 1. Kalio (Finska) 241,7, 2. Ikbal (Indonezija) 241,1, 3. Duško Petrov (Srbija) 220,1... Kvalifikacije: 1.Tartai (Mađarska) 579... 7. Petrov 573...

Vazdušni pištolj, žene:1. Jako (Mađarska) 243,4, 2. Major (Mađarska) 237,9, 3. Hakala (Finska) 217,7... 7. Zorana Arunović 137,3... Kvalifikacije: 1. Arunović 582...

Vazdušna puška, žene: 1. Reksten (Norveška) 252,2, 2. Deneš 250,8, 3. Cvikl 229,3 (obe Mađarska)... Kvalifikacije: 1. Toma (Mađarska) 631,6... 24. Sanja Vukašinović 621,3...

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA