≫ 

Novi Beograd potopio Jug u derbiju regiona, blistao Dušan Mandić

Srpski drim-tim nastavlja da niže pobede

  • 0
Olimpijske igre 2020 Tokio vaterpolo vaterpolisti Srbije, Srbija Italija , Dušan Mandić

Foto: Profimedia/Angela WEISS/AFP

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i petu pobedu u Jadranskoj ligi pošto su u izuzetno kvalitetnoj i uzbuljivoj utakmici savladali Jug sa 14:10 (3:3, 3:3, 2:3, 6:1). Bila je to vrhunska vaterpolo predstava, do ovog duela dva neporažena tima, u kome su domaći furioznom igrom u poslednjoj deonici došli do velikog trijumfa.

Igrali su Dubrovčani izvanredno u većem delu susreta. Visokim presingom i veoma agresivnom odbranom poremetili organizaciju napada Novobeograđana, koji sa druge strane u prvom poluvremenu nisu na najbolji način koristili situacije sa igračem više.

Jug je konstantno bio u prednosti prve tri četvrtine, ali ekipa trenera Vladimira Vujasinovića se nije predavala. Strpljivo su jurili prednost Dubrovčana da bi u poslednjoj deonici u potpunosti nadigrali izabranike trenera Vjekoslava Kobešćaka.

Maestralan u redovima Novog Beograda bio je Dušan Mandić sa čak pet postignutih golova, dok se Strahinja Rašović tri puta upisao u listu strelaca. Kod Dubrovčana bolji od ostalih bio je Aleksandros Papanastasiu sa tri pogotka.

Na turniru u Beogradu Partizan je prvo poražen od Jadrana iz Herceg Novog sa 7:6, da bi potom ubedljivo savladao Budvu sa 17:4.

U Splitu, Radnički je u srpskom derbiju savladao Crvenu zvezdu sa 13:8, a potom i Mornar sa 15:5. Crveno-beli su u drugom meču poraženi i od domaćeg Jadrana sa 12:9.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA