≫ 

Vukovi sa Novog Beograd idu na megdan bivšem šampionu Evrope

Srpski drim tim nastavlja borbu u Ligi šampiona

  • 0
VK Novi Beograd - VK Olimpijakos Foto: MN Press

Tek što su završili izuzetno naporan turnir Jadranske lige, na kome su u pet dana odigrali čak šest utakmica, vaterpolisti Novog Beograda nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona.

U četvrtom kolu elitnog takmičenja, ekipa trenera Vladimira Vujasinovića gostuje Ferencvarošu u Budimpešti, a meč je na programu u utorak od 20 sati i 30 minuta.

Pre nego što je analizirao narednog protivnika, Vujasinović se osvrnuo na odličan učinak njegovog tima na prvom ovosezonskom turniru Jadranske lige i činjenicu da je usamljen na vrhu tabele sa šest pobeda iz isto toliko mečeva.

- Turnir je bio veoma naporan za sve sve ekipe zato je i bilo mnogo oscilacija u igri. Iza nas je izuzetno teških pet dana, pre svega na psihološkom planu, ali mislim da smo iz svega ovog izašli još jači. Bez obzira na fizički umor, ove utakmice su na izuzetno koristile kako bismo stekli neke automatizme u odbrani i napadu. Prezadovoljan sam rezultatima, ali i onim što smo pokazali u bazenu, a najbitnije je da smo kao tim jači danas nego što smo to bili prošle srede – rekao je Vujasinović.

Vladimir Vujasinović i Slobodan Soro Foto: Novi Beograd

O ekipi Ferencvaroša Vujasinović je imao samo reči hvale:

- Igramo protiv tima koji je u samom evropskom vrhu poslednje tri, četiri godine. Osvojili su desetak trofeja. Sastav ekipe se dosta promenio u odnosu na prošlu sezonu, ali kostur tima je ostao isti. Očekuje nas težak posao, vrlo zahtevna utamica, a na meni ja da što je moguće bolje odmorim i osvežim igrače kako bismo posle veoma napornog turniru u ovu utakmicu ušli na najbolji mogući način. To će biti moj primarni zadatak – konstatovao je Vujasinović.

Prvotimac Novog Beograda i trofejni reprezentativac Srbije Nikla Jakšić četiri godine je branio boje Ferencvaroša.

- Naš naredni protivnik je zaista vrhunska ekipa. Osvojili su samo tri buda u uvodna tri kola Lige šampiona, ali nisu izgubili nijednu utakmicu. Bili su nadomak trijumfa u sva tri meča i sada su u teškoj situaciji. Ovo im je možda i najbitnija utakmica i sigurno će biti maksimalno motivisani. Mi znamo naš cilj i u Budimpeštu idemo da pružimo maksimum i pobedimo. Mislim da će i u ovom meču sve zavisiti od nas. Ako od početka utakmice budemo u našem prepoznatljivom ritmu, trijumf ne bi trebalo da izostane – zaključio je Jakšić.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA