≫ 

Pobeda srpskih rukometašica na startu Svetskog prvenstva, Poljakinje položile oružje

Sjajan start izabranica Uroša Bregara

  • 3
Kristina Liščević Foto: MN Press

Najbolje srpske rukometašice pobedom nad Poljskom startovale su na Svetskom prvenstvu u Španiji, sigurnom igrom došle do trijumfa 25:21 (16:13) i ostavile vrlo dobar utisak pred nastavak turnira. Naredni meč izabranice Uroša Bregara igraju sa autsajderom Kamerunom, a potom sa najjačim rivalom iz grupe Rusijom.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo našoj selekciji, koja je vodila od prvog do poslednjeg trenutka uvodnih 30 minuta. Sasvim dobro je funkcionisao napad Srbije koja je za taj period uspela da postigne 17 poena, dok se Poljska uglavnom oslanjala na Nosek, koja je bila jedina raspoložena i koja je imala 4/4.

Naše devojke su, utisak je, i ranije mogle da obezbede pobedu, a to su tek realizovale u poslednja tri minuta kada su konačno slomile otpor upornih Poljakinja. Imale su naše devojke i velikih 19:13, delovalo je tada da neće biti problema da se meč zatvori bez trzavica, međutim "raspucala" se Rosjak i donela neizvesnost.

Pogađala je najbolja poljska igračica iz svih pozicija, nisu mogle da je zaustave naše nikako, pa su Poljakinje prišle na samo na gol zaostatka.

Na kraju su, ipak, bile ključne odbrane naše Graovac, pogotovo sedmerac kad su mogle da poravnaju na 21:21, a nisu.

Usledila je velika kriza u napadu Poljakinja, koje za preostalih 7-8 minuta nisu postigle nijedan gol, dok su izabranice Uroša Bregara, iako su jedan period igrale i sa igračicom manje, rutinski privele susret kraju.

Najefikasnija u našem timu bila je Janjušević sa sedam golova, a jedan manje imala je Stojiljković. Na drugoj strani je prednjačila Rosjak sa šest pogodaka, dok je Noćun imala pet pored svog imena.

Srbija se u narednom kolu, za dva dana sastaje sa selekcijom Kameruna u nedelju od 20.30 časova. Afrički tim je u prvoj rundi doživeo debakl od Rusije - 40:18.

GRUPA B

Petak

Rusija - Kamerun 40:18 (23:8)

Srbija - Poljska 25:21 (16:13)

Nedelja

Rusija - Poljska (18.00)

Srbija - Kamerun (20.30)

Utorak

Kamerun - Poljska (18.00)

Rusija - Srbija (20.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA