≫ 

Rukometašice Srbije naoštrene za Rusiju: "Idemo do kraja, ne predajemo se!"

One će sutra igrati za prvo mesto u grupi uz nadu da će u narednu fazu preneti četiri boda

  • 1
Rukometašice Srbije

Foto: RSS

Kapitenka rukometne reprezentacije Jovana Stoiljković i golmanka Jovana Risović izjavile su da Srbiju čeka težak duel sa Rusijom u poslednjem meču grupe B na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Rusija kao i Srbija ima dve pobede na SP i sutrašnji duel od 20.30 u Liriji odlučiće koja će ekipa zauzeti prvo mesto.

- U pitanju je snažna selekcija koja igra brz i dinamičan rukomet. Moramo ozbiljno da se spremimo da bismo pružile dobar otpor. Imaju podmlađenu ekipu, kao što je slučaj i sa našom selekcijom.Takođe, imaju novog selektora i vidi se promena. Igraju složenije, brže, drugačije, ali se nadam da ćemo moći da ih zaustavimo u toj igri i da pružimo maksimalan otpor - rekla je Stoiljković za sajt RSS.

Ona je upitana i šta će biti adut srpskog tima.

- Treba da se borimo do kraja i da pružimo maksimum. Naše oružje je odbrana, tako da se nadam da ćemo ponoviti odbranu protiv Poljske i da ćemo možda moći da izađemo sa pozitivnim ishodom. Svi znamo da je reprezentacija Rusije olimpijski vicešampion, ali mi idemo do kraja, ne predajemo se i nadam se da ćemo uspeti da odigramo jednu dobru utakmicu - poručila je ona.

Pogledale smo malo utakmicu koje su Ruskinje juče igrale sa Poljskom, videle smo da nisu nepobedive, ali sigurno imaju veoma kvalitetne igračice, kaže golman Jovana Risović.

- Danas nam je bio dan za odmor, imamo trening oporavka, video analizu i taktiku da se spremimo za njih. Ali ponavljam, nisu nepobedive i sigurno se nećemo predati. Od samog početka ulazimo veoma motivisano, veoma ozbiljno. To će biti borba za prvo mesto u grupi, tako da nam veoma znači, sigurno. Daćemo sve od sebe i spremićemo se danas što bolje - rekla je Risović.

Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, a posle utakmice sa Rušijom, sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se grupa B ukrštate sa selecijama iz grupe A, u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija.

Video: Prva žena koja je zaigrala za mušku ekipu: Prelepa Špankinja je ispisala istoriju rukometa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA