Rukometašice saznale protivnice u borbi za četvrtfinale na SP, u grupi dve zemlje iz regiona

Crna Gora i Slovenija zajedno sa Francuskom stoje na putu Srbiji ka plasmanu među najboljih osam

  • 0
Rukometašice Srbije Foto: RSS

Ženska rukometna selekcija Srbije ostvarila je cilj i obezbedila je plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva pobedama nad Poljskom i Kamerunom. Večeras će se protiv Rusije boriti za prvo mesto u grupi i za to da u narednu grupu prenese maksimalna četiri boda.

A tamo već zna sa kojim reprezentacijama će igrati. Posle remija Slovenije sa Angolom (25:25) postalo je jasno da će se Crna Gora, Slovenija i Francuska naći na našem putu ka četvrtfinalu.

Sve to znači da će se u novoformiranoj grupi naći selekcije Poljske, Srbije i Rusije zajedno sa tri prethodno pomenute. Najbolje dve obezbediće plasman u četvrtfinale.

U glavnoj rundi već su formirane dve grupe. U prvoj će igrati Nemačka i Danska sa po četiri boda, Mađarska i Južna Koreja sa po dva i Češka i Kongo koji nisu preneli bodove. U drugoj grupi se nalaze Španija i Brazil sa po četiri boda, Japan i Argentina sa po dva i Hrvatska i Austrija bez bodova.

U poslednjoj se zna da će učestvovati Norveška, Rumunija, Holandija, Švedska, Kazahstan i Portoriko, ali se ne zna koliko će ko preneti bodova. Jedino se zna da Kazahstan i Portoriko nastavljaju sa 0 bodova.

Video: Rukometašice plasman na Svetsko prvenstvo slavile uz hit Nedeljka Bajića Baje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA