Rukometašice rasturile Sloveniju na oproštaju od Svetskog prvenstva, četvrtfinale ostalo samo san

Sjajan prikaz igre izabranica Uroša Bregara u poslednjem meču druge faze takmičenja

  • 5
Uroš Bregar Foto: MN Press

Rasterećeno, lepršavo i lepo su odigrale rukometašice Srbije u svom poslednjem meču na Svetskom prvenstvu u Španiji. Znajući da nakon poraza od Francuske nemaju nikakve šanse da se domognu četvrtfinala, protiv Slovenki su odigrale potpuno slobodno i u potpunosti dotukle rivala iz regiona - 31:25.

Dalje će iz naše grupe otići selekcije Francuske i Rusije, a upravo su od ova dva tima izgubile naše rukometašice. Velika je šteta što nije bilo više koncentracije u finišu tog duela sa Galskim petlovima, inače bismo danas posle Slovenije pisali o nekom drugom ishodu.

Ovako, Uroš Bregar je večeras dao priliku svim rukometašicama da se prikažu i dokažu. I one su to iskoristile na najbolji mogući način, napad je funkcionisao gotovo besprekorno, a i u odbrani su naše devojke odradile sasvim dobar posao i pobeda se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje.

Već do poluvremena su naše devojke stigle do prednosti od +5, a u nastavku utakmice su u jednom momentu povele i sa maksimalnih +8, posle čega je očekivano došlo i do manjeg pada koncentracije, ali je trijumf tada već uveliko bio upisan u knjige.

Srbija drugu fazu takmičenja dakle završava na trećem mestu u grupi sa šest osvojenih bodova i naći će se u ukupnom skoru negde između 9. i 12. mesta što je zaista dobar uspeh uzimajući u obzir prethodne rezultate na velikim takmičenjima.

Najefikasnija kod nas bila je Stoiljković sa osam postignutih golova, dok je šest dala Kovačević. Na drugoj strani, Varagić je završila sa pet postignutih golova u selekciji Slovenije.

Video: Prva žena koja je zaigrala za mušku ekipu: Prelepa Špankinja je ispisala istoriju rukometa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    13. decembar 2021 | 19:44

    Ovde ima materijala za dobre rezultate, bravo cure, samo dva poraza, gore glavu ♥️.

  • Brundo i sport

    13. decembar 2021 | 19:52

    Sve u svemu, ostavljen je dobar utisak.Cetiri pobede i dva poraza ali od Francuske i Rusije (olimpijski sampion i olimpijski vicesampion).Mora malo brze da se trci u napad i odbranu.Mlade rukometasice su bile dobre.Golmani odlicni.Najslabija karika - Liscevic.

  • Zoki

    13. decembar 2021 | 21:26

    Odlicne ste! Bice bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA