≫ 

Radnički je apsolutni vaterpolo vladar: Posle titula na Jadranu i Srbiji, uzeli su i Kup

U finalu je pao Novi Beograd

  • 10
VK Radnički

Foto: MN Press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca novi su osvajači Kupa Srbije, pošto su u finalnom meču TOP 4 savladali favorizovani Novi Beograd rezultatom 11:9 ( 2:4, 4:1, 3:1, 2:3).

Kragujevčani su osvojili svoj treći Kup i na ovaj način su pokazali da su trenutno najbolji srpski vaterčpolo klub - objedinili su titule u Jadranskoj ligi, domaćem prvestvu i sada u Kupu.

Ekipa trenera Vladimira Vujasinovića bolje je otvorila meč i povela sa 3:0 i delovalo je da će u nastavku imati rutinski posao.

Ipak, Radnički je uspeo da konsoliduje svoje redove i do poluvremena napravi preokret i povede sa 5:4, a publika na bazenu ''''Milan Gale Muškatirović'''' uživala je u velikoj borbi.

Kragujevčani su igrali izuzetno agresivno u odbrani, Lazar Dobožanov blistao je na golu, a Novi Beograd nikako nije uspoevao da pronađe pravi ritam u napadu, pa su izabranici trenera Uroša Stevanvića odlučujući period ušli sa tri gola prednosti (9:6).

Strahinja Rašović je sa dva gola vratio nadu Novom Beograd u poslednjoj deonici koji je uspeo da priđe samo na gol zaostatka (9:8), ali su Filip Janković i Josip Vrlić golovima u odsudnim trenucima rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marko Radulović i Filip Janković sa po tri gola, dok je kod Novobeograđana Strahinja Rašović postigao tri gola, a po dva puta su se u listu strelaca upisali Dušan Mandić i Viktor Rašović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo za KG

    28. decembar 2021 | 20:39

    Aj što su igrali protiv sudija, saveza, političke klike...Nego i komentator sa RTS-a navlači za NBG. Bravo, super tekma

  • И Београд

    28. decembar 2021 | 20:48

    Слави наш најтрофејнији спорт! Честитке Радничком. Поздрав за наш Крагујевац. Никад јача лига. Даће Бог да се тако и настави. Остали могу само да прецртају своју репрезентацију док постојимо. 🇷🇸👏🏻👏🏻💪🏻

  • Radnički i ništa više 💪

    28. decembar 2021 | 20:41

    „Zalud tebi Beograde slava, kad je tebi Kragujevac glava“.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA