Preminuo Džon Meden, legenda NFL-a

Bio je jedan od najzaslužnijih za popularizaciju američkog fudbala

  • 0
Džon Mejden Foto: AP/Tanjug

Džon Meden, nekadašnji NFL trener i komentator, preminuo je u 85. godini života.

Meden je postao šampion sa svojim Ouklend Rejdersima 1977. godine, kada je u Superbolu XI savladao ekipu Minesota Vajkinga. Rejderse je vodio od 1969. do 1978. godine.

Nakon trenerske karijere radio je kao sportski komentator sve do 2009. godine, a za to vreme osvojio je 16 sportskih Emija.

- Ranije tokom dana primili smo tužnu vest da je neočekivano preminuo Džon Meden. U ime cele NFL zajednice izražavamo najdublje saučešće Virdžiniji, Majku Džou i njihovim porodicama. Svi ga poznajemo kao trenera i komentatora, ali pre svega kao posvećenog supruga, oca i dedu. Niko nije voleo fudbal kao on. On je bio fudbal. Bio je velika inspiracija kako meni tako i mnogim drugim ljudima. Neće biti takvih kao što je Džon Meden, nikada nećemo prestati da mu se zahvaljujemo za sve što je uradio da učini fudbal i NFL ovakvim kakvi su danas - poručio je komesar NFL Rodžer Gudel.

Najpoznatija NFL video-igrica ''Madden'' nosi ime baš po njemu, koji je autorima igrice prodao prava na svoje prezime. Igrica je napravljena 1988. godine od strane kompanije ''EA Sports'', a Meden je osim prezimena prodao i svoj glas.

Video: Asistencija Nikole Jokića koja je iznenadila igrače Golden Stejta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA