≫ 

Hrvati nam održali rukometnu lekciju, Srbiju samo čudo održava na Evropskom prvenstvu

Srbija poražena u najvažnijoj utakmici na kontinentalnom šampionatu pa će protiv Francuza tražiti podvig

EP Rukomet muška reprezentacija Srbija-Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski rukometaši poraženi su od Hrvatske rezultatom 23:20 (11:9) u 2. kolu grupe na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj i to praktično znači i eliminaciju naših sa kontinentalnog šampionata. Jedini način da ostanemo u igri za plasman u drugu rundu je pobeda nad Francuzima i to sa nekoliko golova razlike, kako bi u trouglu sa Hrvatima mogli da dođemo do nade. Bilo bi to pravo sportsko čudo da se desi, ali nada postoji...

Elem, igrači Tonija Đerone su protiv Hrvata ispustili šansu koja im se ukazala, bilo je istina dobrih momenata, naleta i perioda kada smo pokazali da umemo sa najjačima, međutim "prazan hod", i to ne jedan večeras, nas je skupo koštao.

Hrvati su, primera radi, krenuli u ovaj meč sa 3:0 u momentima kada su se naši još "tražili", imali su dva igrača više igrači u kockastim dresovima u tom samom povoju meča, a sve dobro i kvalitetno što je Srbija uspela da uradi maltene od tog momenta pa skoro do samog kraja poluvremena - prosula je u završnih minut i po tog perioda meča.

Na naše vođstvo 9:8 usledila je istovetna serija rivala kao sa početka (3:0) i beg koji se ispostavio kao nedostižan do samog kraja.

Rukomet muška reprezentacija Srbija-Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Nastavak je doneo daleko bolju, organizovaniju igru Hrvatske i za nivo ispod lošiju predstavu Srbije nego što je to bilo u prvom delu utakmice odigrane pred gotovo krcatom halom u Segedinu, koju su mahom ispunili hrvatski navijači.

Cindrić nam je bio nerešiv problem, iskusni hrvatski as je sa realizacijom 3/3 i sjajnim vođenjem igre nametnuo, i to tek što je prebrodio koronu.

U drugom poluvremenu Hrvatska se sa protokom vremena sve više rezultatski odvajala, tome može zahvaliti i golmanu Mate Šunjiću koji je otvorio nekoliko kontraudara. Izabranici Hrvoja Horvata su konstantno čuvali prednost od tri-četiri razlike i do kraja bez mnogo trzavica priveli utakmicu kraju.

EP Rukomet muška reprezentacija Srbija-Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Tin Lučin nam je bio noćna mora, sa realizacijom 5/6 je bio jedan od najboljih u pobedničkoj ekipi, a više od njega postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović (svaki po šest).

Kod Srbije, Radivojević je bio najefikasniji sa 5 golova, mada je četiri dao u prvom delu meča, Kukić je dao gol manje, i to je dvojac koji je napadački najjače nosio Orlove večeras.

HRVATSKA - SRBIJA 23:20 (11:9)

HRVATSKA: Pešić (dve odbrane), Marić, Gadža, Ivić, Čupić 6, Musa, Cindrić 3, Šunjić 1 (četiri odbrane), Grahovac, Lučin 5, Jaganjac 2, Ravnić, Martinović 6 (1), Šipić, Glavaš, Jelinić.

SRBIJA: Cupara (10 odbrana, sedmerac), Bomaštar, Borzaš 2, Sretenović, Đukić 2 (1), Pešić, Radivojević 5 (2), Pešmalbek 1, Ilić 1, Kukić 4, Marsenić 2, Šotić, Milosavljević, Orbović 3, Radović, Ivanišević.

Video: Kapiten Marsenić pred početak EP: Nismo očekivali da ćemo ovoliko biti pogođeni virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    15. januar 2022 | 23:05

    Nisam nezadovoljan,momci su veci dio utakmice bili ravnopravni,borili su se nisu bili malodusni. Hrvatska je velesila u rukometu to se vidi po svemu izmedju ostalog i po publici i po medijskom pracenju i nisu nas nadigrali . Idemo dalje vidi se napredak .

  • Vikler

    15. januar 2022 | 22:14

    Pa nismo vam baš očitali lekciju..bolji ste nego što sam mislio..bit ćete još bolji uz ovog trenera..prije 5,6 godina igrači vam savršeni ali trenera vam nije bilo..uvijek napeto protiv vas..a zato kad je košarka u pitanju tu ste vrh..

  • Ogi

    15. januar 2022 | 22:17

    Dobro je igrala Srbija kakve navijace ima a inace madjarska preko svijeta. Nidje manje patriota nego u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA